Kasvattajaesittelyssä Funbull’s

Sanna Perätalon elämään on kuulunut bullterrierit jo vuodesta 2002 lähtien, kun ensimmäinen bullterrieri tuli taloon. Oulussa asuvalle Sannalle myönnettiin kennelnimi Funbull’s vuonna 2004 ja ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2007. Tällöin Strong Stael Chance Black Swan ”Selma” synnytti kolme pentua, kaksi narttua ja yhden uroksen. Sannalle on kertynyt vuosien aikana kokemusta jo 11:sta bullterrierin pentueesta ja kolmesta kääpiöbullterrierin pentueesta, joihin on syntynyt yhteensä 69 pentua.

Sannan tärkein tavoite kasvatuksessa on kasvattaa elinvoimaisia, pitkäikäisiä sekä mahdollisimman terveitä ja hyväluonteisia bullterrierejä, jotka ovat ulkomuodoltaan rodunomaisia.

Entä mikä sai Sannan lähtemään kasvattamiseen?

”Hulluus! Rakastan näitä kiilapäitä ja ennen kaikkea haluan itselleni kivoja bulleja perheenjäseniksi sekä tietysti omalta osaltani pienesti edesauttaa rotua,” kertoo Sanna. Parasta kasvatuksessa on Sannan mielestä nähdä omia kasvatteja hyväkuntoisina ja onnellisina veteraaneina, vanhat bullit kun ovat parhautta! Haastavimmaksi Sanna kokee terveyspuolen ja toisinaan sattuvat ikävät yllätykset, joilta ei voi välttyä, vaikka kuinka kasvatuksessa yrittää parhaansa.

Sanna kokee, että mieleenpainuvimmat hetket kasvattajauralla ovat pienet arjen hetket. ”Voisin listata hienoja näyttelymenestyksiä huippuhetkiksi, mutta kyllä ne mieleenpainuvimmat on ihan ne pienet arjen hetket. Ja ne, kun emät rakkaudella hoivaavat omia, ja välillä toistensakin pentuja. Onnea on jakaa elämä bullien kanssa”, sanoo Sanna.