Uudet rokotusmääräykset astuivat voimaan kesäkuun alusta

”Kennelliiton rokotusohjetta on tarkastettu ja päivitetty uusien markkinoille tulleiden rokotusten myötä. Aiempien ohjeiden mukaan osalle rokotuksista on annettu suositeltu voimassaoloaika. Ruokavirasto ei enää anna suosituksia rokotusten osalta, vaan suosittelee noudattamaan rokotteen valmisteyhteenvetoa.  Kennelliiton rokotusohjeiden päivitys astuu voimaan 1.6.2023.”

Kennelliiton tapahtumissa koirilla tulee olla voimassa seuraavat rokotukset: Penikkatautirokotus-, parvovirusripuli- ja tarttuva maksatulehdusrokotus sekä raivotauti- eli rabiesrokotus. 

”Rokotteiden voimassaoloaika tulee olla merkitty koiran rokotuskorttiin tai passiin. Rokotteiden yhteiskäyttö valmisteyhteenvedon mukaisesti. Edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään valmisteyhteenvedon mukaisen varoajan mukaisesti ennen tapahtumaa (yleensä 21-30vrk). Esim. kolmen viikon varoajan lasketaan niin, että koira saa osallistua seuraavana päivänä varoajan päättymisen jälkeen eli 22. päivä rokotuksesta.

Koska rokotteita on useita erilaisia, saat omalta eläinlääkäriltäsi selville juuri sinun koirallasi käytetyn rokotteen ja sen valmisteyhteenvedon mukaisen käytön. Eri rokotteilla on eri suosituksia pennun rokotusohjelmasta, ja käytettynä valmisteyhteenvedon mukaisesti ne kaikki täyttävät Kennelliiton rokotusmääräykset, kunhan yllä olevat ehdot täyttyvät.”

Lisäksi koirille suositellaan kennelyskärokotetta. 

Kennelliiton jäsenen koiran rokotustiedot saa näkyviin Omakoira-mobiilisovelluksessa. Eläinlääkäri voi rokotuskäynnin yhteydessä tallentaa koiran rokotukset Omakoira-järjestelmään, jos koiranomistaja on antanut luvan rokotustietojen tallentamiseen sovelluksessa etukäteen. 

Lue koko uutinen Kennelliiton sivuilta.

Tutustu myös rokotusmääräyksiin Kennelliiton sivuilta.