Kasvattajaesittelyssä Prisman

Olen Anitta Aeschlimann ja asun tällä hetkellä toistaiseksi Vantaalla ja kasvatan kääpiöbullterriereitä sekä käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria ja biewerterriereitä kennelnimellä Prisman. Kennelnimi on myönnetty vuonna 1989. Koirien kasvatuksessa olen ollut mukana koko ikäni, lähes 60v. Synnyin perheeseen, jossa koirien kasvatusta oli ollut jo useamman sukupolven ajan. Ihastuin bullterrieriin jo pikkutyttönä nähdessäni sellaista ulkoilutettavan usein kotinurkillani. Kasvatustyön jatkaminen omalla kennelnimellä oli minulle luonnollinen jatkumo ja itsestään selvää enkä ole sitä ihmeemmin ajatellut.

Ensisijaisesti tavoitteeni kasvattajana on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja kauniita koiria nimenomaan juuri tässä järjestyksessä. Teetän jalostuskoirillani useita terveystutkimuksia, myös Pevisan ulkopuolella olevia, mm. luustotutkimuksia. Haastavinta kasvatuksessa on löytää kaikin puolin sopivia jalostukseen käytettäviä uroksia, joilla on hampaat kunnossa ja jotka omaavat avoimen, hyvän luonteen sekä koon. Kasvatusta hankaloittaa suuresti jalostuksen tavoiteohjelman sydänultravaatimus myös ulkomaiselta urokselta.

Olen kasvatuksessani ostanut sopivia koiria ulkomailta, joilla olen jatkanut sukua. Ensimmäiset kääpiöbullterrierit hain itselleni vuonna 2010 Unkarista. Sen jälkeen olen ostanut koiria mm. Englannista, Tsekeistä ja Puolasta. Omia kasvattejani on mennyt mm. Englantiin ja Ruotsiin. Minulle kävi erittäin hyvä tuuri ostaessani pentuina sisarukset, nyttemmin C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA HeJW-10 BALTV-12 HeW-12 Eger-Vári Mini Egon ja C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA JV-10 BALTV-12 VV-18 Eger-Vári Mini Extran, joiden näyttelymenestys oli päätä huimaava. Egon on myös voittanut Trophy Winnerin vuonna 2012 sekä oli paras mini ym. samana vuonna. Lisäksi sillä on useita muita hyviä sijoituksia, mm. toinen sija veteraaneissa vuonna 2018 Cruftsissa, Birminghamissa. Siskonsa Extra, joka on yksi kantanartuistani, oli samaisessa näyttelyssä kolmas veteraaniluokassa, tuomarina näyttelyssä toimi herra Dominic Clark, Englanti.

Olen myös saanut hankituksi pakastesiementä Englannista, Kennel Duvessasta, jonka kasvattaja on ystäväni, rouva Dorne Vickers, sekä myös muutaman erinomaisen koiran, mm. C.I.B. FI MVA EE MVA LT MVA RU MVA V-14 JV-14 Lafenice Victor Victorius from Duvessa. Bullipäivillä 2014 Vittorio oli BIS 1-pentu, voittaen sekä standardibullterrierit että kääpiöbullterrierit, tuomareina toimivat herra Bill Leslie, UK ja rouva Helen Tonkson, Viro. Vittorio oli 10 kk ikäisenä sekä JV-14 että V-14 Helsingin voittajanäyttelyssä, tuomarina toimi rouva Elisabeth Feuz, Sveitsi. Vittorio on jättänyt todella hienoja jälkeläisiä ja tulevaisuus on turvattu useissa pakasteoljissa sopiville nartuille. Valitettavasti useita Vittorion jälkeläisiä ei ole nähty näyttelykehissä ollenkaan monista omistajien lupauksista huolimatta. Vittorion tytär, FI MVA JV-17 Prisman Rosa Celciana oli paras narttu kehujen kera Terri-Eri -erikoisnäyttelyssä vuonna 2018, tuomarina herra Bill Leslie, Irlanti.

Vuonna 2017 Salon näyttelyssä oli hieno tunne ollessani BIS 1 -kasvattaja, ryhmä koostui valkoisista, nuorista iloisesti heiluvista Prisman mineistä! Tuomarina toimi herra Henry Stanley, Englanti. Oma kasvattini, jonka omistaa Susanna Lappeteläinen, C.I.B. FI MVA DK MVA EE MVA Prisman Scorpion, joka on ollut myös Trophy Winner vuonna 2017. Tuolloin tuomarina toimi rouva Elaine Clark, Englanti, joka halusi nähdä tämän koiran kasvattajan ja onnitteli henkilökohtaisesti hyvästä kasvatustyöstä minua! Nämä kaikkien koirieni näyttelymenestykset lämmittävät edelleen sydäntäni erittäin suuresti! Parasta kasvatuksessa ovat ehdottomasti nämä hauskat ja kekseliäät koirat, joiden kanssa ei mene päivääkään ilman kunnon hymyä!