Ketkä puuhaavat yhdistyksessä? Tutustu Jalostustoimikuntaan!

Jalostustoimikunnan tarkoituksena on ohjata ja valvoa rodun jalostusta maassamme ja avustaa kasvattajia ja jalostusyksilöiden omistajia jalostussuunnittelussa antamalla neuvontaa ja informaatiota. Toiminnan tavoitteena on terveiden, rotumääritelmän vaatimukset täyttävien koirien kasvatuksen tukeminen.

Anni Eskeli, vetäjä

”Ensimmäinen bullini, kääpiöbullterrieri Boris, tuli meille vuonna 2011. Sen jälkeen meillä ollut sekä isoja, että pieniä bulleja ja molempia on kotona edelleen. Yhdistyksen toiminnassa olen ollut 2015 alkaen hallituksessa, näyttelytoimikunnissa, Trophy- ja jalostustoimikunnassa. Haluan olla mukana turvaamassa rodun harrastamisen ja kasvattamisen jatkumisen Suomessa, siksi toimin aktiivisesti yhdistyksen parissa.”

Kuva: Kari Ketonen

Mandi Blomqvist, jäsen

”Ensimmäinen bulli tuli taloon 2007 ja ensimmäinen pentue syntyi 2010. Tällä hetkellä kotoa löytyy 4 v tuontinarttu Helga ja pari muun rotuista. Yhdistyksen jutuissa ja toimikunnissa ollut monessa mukana, varmaankin kaikissa muissa paitsi hallituksessa vuosien varrella. Yhdistystoiminnassa olen mukana, sillä halua olla vaikuttamassa rodulle tärkeissä asioissa.”

Tara Fay, jäsen

”Olen harrastanut bulleja ensin penkiltä vuodesta 2013, oman kanssa vuodesta 2020. Kotona nyt yksi stanttu ja juuri tullut mini. Jalostustoimikunnassa olen ollut vuodesta lähtien 2023. Olen kiinnostunut erityisesti rodun terveydentilasta ja sen edistämisestä.”

Lilian Forsblom, jäsen

”Jalostustoimikunnassa olen nyt toista vuotta, koska olen kiinnostunut bullterriereiden terveydestä ja tietenkin myös rodunomaisesta ulkonäöstä, ja minkälaisilla valinnoilla on jalostuksessa merkitystä näiden kannalta. Olen oppinut pitkän linjan bulli-ihmisiltä mielenkiintoisia asioita ja nähdä miten haastavaa jalostus ja siihen liittyvät valinnat voivat olla. Nostan hattua kaikille rotua kasvattaneille!”

Hanna Heinonen, jäsen

”Ensimmäinen bulli tuli kotiin 2008, useamman vuoden odottamisen jälkeen. Tällä hetkellä kotona on kolme bullia, Ursula, John ja Brian. Yhdistyksen jäsenenä olen ollut jo ennen ensimmäistä bullia, mutta yhdistystoiminnassa olen ollut vuodesta 2016 alkaen.  Minulle yhdistystoiminta on tärkeää, koska sen kautta on mahdollista vaikuttaa koiraharrastamiseen.”