Ketkä puuhaavat yhdistyksessä? Tutustu rahastonhoitajaan ja jäsensihteeriin!

Anne Sinisalo, rahastonhoitaja

”Hankin ensimmäisen bullini 1987. Sen piti olla ihan tavallinen kotikoira, mutta niinhän siinä kävi, että harrastus vei mennessään. Lopulta kasvatin 7 pentuetta kennelnimellä Nooakin Arkin. Kasvattini saavuttivat mm. Vuoden pentu, Vuoden bulli ja Bullipäivän voittaja -meriitit. Paras saavutukseni on kuitenkin se, että minulta bullin hankkineet halusivat minulta myös sen seuraavan ja sitäkin seuraavan bullin. Välit säilyivät hyvinä, vaikka vastoinkäymisiäkin tuli. Elämäntilanteet muuttuvat ja viimeisestä bullistani luovuin 2012. Tulihan siinä 25 vuotta pyörittyä.

Mukaan yhdistyksen toimintaan lähdin ihan alusta lähtien, ennen kuin oli edes bulliakaan. Vuonna 1992 toimin ensimmäisen kerran yhdistyksen hallituksen jäsenenä. Kävin ahkerasti kokouksissa ja näyttelyissä, ihan tapaamassa ihmisiä ja katselemassa bulleja. Silloin ei ollut nettiä ja ainoa mahdollisuus tutustua rotuun oli löytää ihmiset ja lukea kirjoja. Nyt kun minulla ei ole koiraa, yhdistyksessä toimiminen on keinoni olla koirista puhuvien ihmisten seurassa. Olen ollut hallituksen jäsen, yhdistyksen puheenjohtaja ja tällä hetkellä rahastonhoitaja-kirjanpitäjä. Olen myös yhdistyksen kunniajäsen ja haluan olla sen arvoinen talkoilemalla yhdistyksen tilaisuuksissa. Suomen Bullterrieriyhdistys on minulle tärkeä.”

Sirpa Hopia, jäsensihteeri sekä yhdistyksen edustaja Helsingin Seudun Kennelpiirissä

”Hankin ensimmäisen bullterrierini vuonna 1988 FIN MVA Tiamat Afrodite. Bullterriereitä olen kasvattanut kennelnimellä Bushman-Ranger’s aktiivisesti aina vuoteen 2007. Kodissani asustelee tällä hetkellä kohta 13-vuotias pitkäkarvainen mäyräkoira ”Nenu” sekä 5-vuotias cockeri/sileäkarvainen mäyräkoira yhdistelmästä ”Bella”. Kuvassa tyttäreni bullterrierin, Milan, kanssa (Funbull’s Noelani Ikaika).

Yhdistyksen toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 1989, mm. lehden toimituksessa ja päätoimittajana, hallituksessa, toiminut sihteerinä myös hallituksen ulkopuolelta nimitettynä, Let’s Go näyttelytoimikunnassa yms. ”hanttihommia”. Pidin 10 vuoden tauon yhdistystoiminnasta, kunnes 2021 taas innostuin. Istuin 2 vuotta hallituksessa ja nyt kolmatta vuotta jäsensihteerinä.

Yhdistystoiminta on kivaa, saa tehdä töitä rakastamansa rodun eteen, tapaa samanhenkisiä ihmisiä, joilla kaikilla yhteinen rakkauden kohde.”

Anne Sinisalo
Sirpa Hopia