Testaussuositukset

Molemmilla roduilla suositellaan seuraavia terveystutkimuksia

1. Polvilumpioluksaatiotutkimus
2. BAER-testi eli kuulon tason tutkiminen
3. Munuaisten toiminta-arvon mittaaminen
4. Sydämen kuuntelu mahdollisten sivuäänien havaitsemiseksi
5. Sydämen ultraäänitutkimus, koska monet sivuäänet jäävät havaitsematta pelkällä kuuntelulla. Ultraäänitutkimuksella saadaan myös tieto mahdollisista sydämen rakennevirheistä.
6. LAD-geenitesti (letaali akrodermatiitti) DNA-statuksen selvittämiseksi.

Lisäksi kääpiöbullterriereillä

7. PLL DNA-statuksen selvitys
•PLL DNA-statuksen Kantaja ja Sairas saaneet koirat suositellaan silmäpeilattaviksi vähintään 2v. välein!
8. LP-geenitesti (kurkunpään halvaus) DNA-statuksen selvittämiseksi
9. Pehmytkitalakitutkimus (mikäli ELL on suositellut tutkimusta löydösten perusteella)

SUOMEN BULLTERRIERIYHDISTYS TUKEE JÄSENTENSÄ OMISTAMIEN KOIRIEN SEURAAVIA TUTKIMUKSIA (TUKIEHDOT ALEMPANA) v. 2020

1. Sydämen ultraäänitutkimus: Tuki on 50€/koira/2v
2. Baer -testaus 10 €
3.PLL DNA testaus kääpiöbullterriereille 10€
4. Ruumiinavaus:  50% kuluista, koiran oltava rekisteröity, jäsenen omistama ja alle 8 vuotias.

JÄSENEN OMISTAMA KOIRA ON OIKEUTETTU TERVEYSTESTAUSTUKEEN SEURAAVIN EHDOIN

Hakiessasi testaustukea lähetä tutkimustulosten kopiot ja IBAN-tilinumerosi osoitteeseen sbyjalostus(at)gmail.com. Alta löydät tarkemmat ohjeet ja ehdot tukien hakemiseen.

Kaikissa yhdistykselle lähetettävissä tutkimustuloksissa tulee olla

• koiran virallinen nimi
  • syntymäaika
  • rekisterinumero
  • tunnistenumero

Tukikohtaiset ehdot:

1. BAER-testi eli kuulon tason tutkiminen
•Testaus tehdään virallisesti
•Lisätietoa virallisesta BAER-testausmenettelystä: Kennelliiton kuulotutkimusohe 2017
•Varma tulos saadaan yli 12 viikon ikäisenä eli 3kk ikäiseltä koiralta
•Tukea anottava viimeistään, kun pennut täyttävät 6kk

2. Sydämen ultraäänitutkimus
•Testaus tehdään virallisesti
•Koira on tutkimushetkellä vähintään 1 vuoden ikäinen
•Tukea on anottava 3kk sisään tutkimuksesta

3. PLL DNA-statuksen selvitys
•Tuki on tarkoitettu kääpiöbullterriereille
•DNA-näytteen on ottanut eläinlääkäri
•Tulos voidaan toimittaa joko laboratorion- tai yhdistyksen kaavakkeella. (löytyy alta)

4. Ruumiinavaus
•Tukea on anottava 3 kk sisään tutkimuksesta
•Tuki maksetaan kuittia vastaan

PLL terveystestilomake

Toimintaohje pentueilmoituksiin:

Pentueilmoitukset kulkevat Jalostustoimikunnan kautta, jotta testitulokset voidaan tarkistaa ja ilmoittaa sivuille, joten lähetäthän kopiot tutkimustuloksista jalostustoimikunnalle: sbyjalostus(at)gmail.com

Kaikki testien tulokset ilmoitetaan tuloksella / päivämäärin ja tutkimustuloksissa pitää aina olla koiran virallinen nimi, synt.aika. rekisterinumero ja tunnistenumero. Omistaja on vastuussa koiriensa testien ajantasalla olemisesta ja tulosten toimittamisesta jalostustoimikunnalle.

Pentueilmoitusta varten kasvattajille on oma kaavake, joka löytyy Pentueilmoituslomake

10:00 Bull-Eri , SBY päänäyttely @ Hakunilan urheilupuisto
Bull-Eri , SBY päänäyttely @ Hakunilan urheilupuisto
Bull-Eri ,  SBY päänäyttely @ Hakunilan urheilupuisto
Suomen Bullterrieriyhdistys ry. päänäyttely Bullterrierien erikoisnäyttely Bull-Eri tuomari Sylvain Rousse, kennel Bullimpact, Ranska Näyttelyn sivut: https://bull-eri.yhdistysavain.fi/ Tiedustelut  Anu Ahlroos-Lehmus, 040 751 06 04, ahlrooslehmusanu(at)gmail.com tai Anne Eriksson, anne.eriksson(at)elisanet.fi,  040 561 46 89.