Testaussuositukset

1. Polvilumpioluksaatiotutkimus. Vähintään 12kk ikäiselle (alle 3-vuotiaan
tulos voimassa 2-vuotta, yli 3-vuotiaan voimassa pysyvästi)
2. BAER-testi eli kuulon tason tutkiminen. Vähintään 7-viikkoisena tehty
(varmempi tulos yli 12-viikkoisena)
3. Munuaisten toiminta-arvon mittaaminen. UPC virtsasta (tulos alle 0.3) tai
SDMA verinäytteestä, yli 12kk ikäiselle ja vuosittain.
4. Sydämen kuuntelu mahdollisten sivuäänien havaitsemiseksi.
Virallinen tulos yli 12kk ikäiselle. Virallinen SKL tulos voimassa 2-vuotta, SBYn suositus tutkia vuosittain.
5. Sydämen ultraäänitutkimus, koska monet sivuäänet jäävät havaitsematta
pelkällä kuuntelulla. Ultraäänitutkimuksella saadaan myös tieto mahdollisista
sydämen rakennevirheistä.
6. LAD-geenitesti (letaali akrodermatiitti) DNA-statuksen selvittämiseksi.
Voidaan tehdä jo pikku pennulle, kahden terveen vanhemman pennut ovat
myös terveitä.

Terveystukien maksamisperusteita päivitettiin syyskokouksessa vastaamaan Suomen Terrierijärjestön 30.8.2020 päätöstä, jonka mukaan SBY ei enää edusta kääpiöbullterriereitä vaan pelkästään rotua bullterrieri.

SUOMEN BULLTERRIERIYHDISTYS TUKEE JÄSENTENSÄ OMISTAMIEN BULLTERRIEREIDEN SEURAAVIA TUTKIMUKSIA (TUKIEHDOT ALEMPANA) 25.10.2020 ALKAEN

1. Sydämen ultraäänitutkimus: 100€/koira/2v
2. Polvilausunto: 20€, kertaluontoinen
3. Baer-testaus: 10 €, kertaluontoinen
4. UPC/SDMA: 20€, maksetaan vuosittain
5. Ruumiinavaus:  100% kuluista, koiran oltava rekisteröity, jäsenen omistama ja alle 8 vuotias.
6. LAD-geenitestit bullterriereille: 20€/koira, kertaluontoinen. Maksetaan eläinlääkärin tai virallisen näytteenottajan tekemälle testille.

Testien on oltava aina Suomen Kennelliiton virallisia testejä, siltä osin kuin ne ovat saatavissa.

JÄSENEN OMISTAMA BULLTERRIERI ON OIKEUTETTU TERVEYSTESTAUSTUKEEN SEURAAVIN EHDOIN

Hakiessasi testaustukea lähetä tutkimustulosten kopiot ja IBAN-tilinumerosi osoitteeseen sbyjalostus(at)gmail.com. Alta löydät tarkemmat ohjeet ja ehdot tukien hakemiseen.

Kaikissa yhdistykselle lähetettävissä tutkimustuloksissa tulee olla

• koiran virallinen nimi
  • syntymäaika
  • rekisterinumero
  • tunnistenumero
  • omistajan hetu  (avustus terveystutkimukseen on verottajan ohjeiden mukaan koiran omistajan tuloveronalaista tuloa)

Tukikohtaiset ehdot:

1. BAER-testi eli kuulon tason tutkiminen
•Testaus tehdään virallisesti
•Lisätietoa virallisesta BAER-testausmenettelystä: Kennelliiton kuulotutkimusohe 2017
•Varma tulos saadaan yli 12 viikon ikäisenä eli 3kk ikäiseltä koiralta
•Tukea anottava viimeistään, kun pennut täyttävät 6kk

2. Sydämen ultraäänitutkimus
•Testaus tehdään virallisesti
•Koira on tutkimushetkellä vähintään 1 vuoden ikäinen
•Tukea on anottava 3kk sisään tutkimuksesta
•Tukea voi anoa 2 vuoden välein

3. Ruumiinavaus
•Tukea on anottava 3 kk sisään tutkimuksesta
•Tuki maksetaan kuittia vastaan

Toimintaohje pentueilmoituksiin:

Pentueilmoitukset kulkevat Jalostustoimikunnan kautta, jotta testitulokset voidaan tarkistaa ja ilmoittaa sivuille, joten lähetäthän kopiot tutkimustuloksista jalostustoimikunnalle: sbyjalostus(at)gmail.com

Kaikki testien tulokset ilmoitetaan tuloksella / päivämäärin ja tutkimustuloksissa pitää aina olla koiran virallinen nimi, synt.aika. rekisterinumero ja tunnistenumero. Omistaja on vastuussa koiriensa testien ajantasalla olemisesta ja tulosten toimittamisesta jalostustoimikunnalle.

Pentueilmoitusta varten kasvattajille on oma kaavake, joka löytyy Pentueilmoituslomake

Ei tulevia tapahtumia.