Jalostustoimikunta tiedottaa

16.5.2019

Jalostustoimikunta tiedottaa

Suomen Kennelliiton lomakeluonnokset koiran kaupasta, sijoituksesta ja jalostusoikeuden luovutuksesta on lähetetty lausuntokierrokselle kennelpiireille, rotujärjestöille ja valtuuston vapaiden listojen jäsenille, Kennelliiton aluekouluttajille ja kennelneuvojille sekä Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry:lle ja Suomen Agilityliitto ry:lle. Uusien lomakkeiden on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2020.

Yksittäiset kasvattajat eivät voi lähettää suoraan kommentteja Kennelliittoon. Rotujärjestöjä, kennelpiirejä, Suomen Agilityliittoa, Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry:tä, Kennelliiton aluekouluttajia ja kennelneuvojia sekä valtuuston vapaiden listojen jäseniä on pyydetty toimittamaan kommentit sopimuslomakkeista Kennelliitolle sähköisen palautejärjestelmän kautta. Suomen Terrierijärjestö toivoo jäsenkasvattajiensa katsovan kyseiset sopimusluonnokset ja kommentoimaan niitä tarvittaessa. SBY:n kasvattajajäsenet voivat pyytää luonnokset sähköpostilla jalostustoimikunnalta ja lähettää kommentit jalostustoimikunnalle, joka kokoaa ne STJ:lle.

STJ:n jalostustoimikunta haluaa vastaukset mielellään ennen 27.5.2019. Otathan siis mahdollisimman pikaisesti yhteyttä SBY:n jalostustoimikuntaan, jollet ole jo saanut sähköpostia. Kaikille kennelruudun maksaneille kasvattajajäsenille lähetetään sähköpostia asiasta ja halutessa sopimusluonnokset.

19.2.2018

Kasvattajapäivät 29.4.2018 Helsingissä, luennoimassa Juha Kares. Tervetuloa mukaan kaikki roduistamme kiinnostuneet!

HUOM! ILMOITTAUTUMIS- JA MAKSUTIEDOT:

 Ilmoittautumissähköpostiin osallistujien nimet ja liitteeksi maksukuitti.

 Osallistumismaksuun maksuviitteeksi 8882, jos maksat useamman henkilön samalla kertaa kirjoita osallistujien nimet myös maksun viestikenttään.

24.1.2018

Geham Fun dayn yhteydessä järjestetään aineenvaihduntatutkimuksen joukkonäytteenotto. Siihen voi osallistua myös ilman ajanvarausta, mutta ajanvaraus helpottaa näytteenottajien työtä. Ajan voit varata koirallesi täältä: Ajanvarauskalenteri

Tämä on ajanvarauslomake Helsingin yliopiston prof. Hannes Lohen koirien geenitutkimusryhmän ja Genoscoper Oy:n järjestämiin aineenvaihduntatutkimuksen joukkonäytteenottoihin. Tulemme keräämään koirista verinäytteitä uuden metabolomiikkatyökalun kehittämistä varten, sekä myös mahdollisiin geenitutkimuksiin.

Tapahtumassa koirasta otetaan verinäyte. Verinäytettä käytetään sekä aineenvaihduntatutkimukseen että talletetaan koirangeenit-tutkimusryhmän geenipankkiin mahdollisia geenitutkimuksia varten.

Näytteenottotilanteen nopeuttamiseksi ja sujuvoittamiseksi, täyttäkää sähköinen näytelomakkeemme etukäteen. Huomaathan, että sinun täytyy tulostaa täytetty näytelomake mukaan näytteenottotilaisuuteen. Huomaathan, että tarvitset myös koirasi rekisteripaperit mukaan.

Huomioikaa, että näytteenottoa varten koiran tulee olla ruokailematta 12 tuntia ennen näytteenottotilaisuutta.

Kiitoksena osallistumisesta omistajat saavat osallistuneen koiran aineenvaihduntatulokset niiden valmistuttua sekä tarjouskoodin MyDogDNA-geenitestipaneelia varten. Lisätietoja tarjouskoodista saat varatessasi näytteenottoajan.

Kiitos osallistumisesta tutkimukseen!

Lisätietoa tutkimuksesta: uusi metabolomiikka-tutkimus

15.9.2017

Hyvät bullterriereiden ja kääpiöbullterriereiden omistajat sekä kasvattajat.

Tästä pääset tutustumaan rotujemme tulevaan jalostuksen tavoiteohjelmaan. Kyseessä on luonnos. Jäsenistön mahdollisesti esittämät lisäykset, korjaukset ja/tai muutokset JTO:hon tulee tuoda syyskokoukseen tai toimittaa jalostustoimikunnalle etukäteen valmiina kirjallisena esityksenä, josta voidaan kokouksessa äänestää. Eli otathan huomioon, ettei pelkkä idea tai ajatus ole äänestyskelpoinen valmis esitys.

Suosittelemme, että varaat hyvin aikaa JTO:hon tutustumiseen, sillä kyseessä on laaja kirjallinen tuotos.

Terveisin SBY:n jalostustoimikunta

Jalostuksen tavoiteohjelma luonnos bullterrierit ja kääpiöbullterrierit


28.3.2017

Luonne- ja terveyskysely julkaistu, vastaathan huhtikuun loppuun mennessä!
 

Click –>  Luonne-ja terveyskysely

Käythän vastaamassa jokaisen koirasi osalta (elossa olevat sekä edesmenneet ). Luonne- ja terveyskyselyn tulokset antavat tärkeää tietoa rotumme terveystilanteesta niin yhdistykselle kuin koirien omistajille ja kasvattajille, ja toimivat tärkeänä pohjana jalostuksen tavoiteohjelman kirjoitustyössä.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan kaksi tylikästä bullterrieri-aiheista viinilasi-settiä.


1.6.2016 (Päivitys 20.7.2016)

14.5.2016 Pidettyjen kasvattajapäivien muistiinpanoja ja huomioita. Tiedosto aukeaa alla olevasta linkistä. Tiedosto päivitetty 20.7.2016 ja lisätty Seppo Lambergin luennosta muistiinpanot.

Kasvattajapäivät2016


9.5.2016

Hei kaikki kasvattajapäiville Hyvinkäälle 14.05. tulevat! Koirat voi ottaa mukaan ! (autoissa voi pitää ikkunat ja takaluukut auki) Olemme yksityisalueella hiekkatien päässä jossa myös hyvät ulkoulumaastot ! Seppo lupasi vielä, että voi tehdä terveystarkkeja päivän päätteeksi, jos kiinnostusta.

Sydänkuuntelu 30€
Sydänkuuntelu +polvet 45€
KÄTEISMAKSU !

Järkkäämme myös bullien juoksukilpailut ..minit ja stantut omissa luokissaan.. Rahapalkinnot 3 nopeimmalle !

Terkkuja Jalostustoimikunta/Anitta Aeschlimann


6.1.2016

KASVATTAJAPÄIVÄT SPL-ITU HYVINKÄÄ 14.05.2016

Jalostustoimikunta järjestää kasvattajapäivät 14.5.2016 Hyvinkäällä
Saksanpaimenkoiraliitto Itäuusimaa ry:n kentällä klo 9.30 alkaen.

Luennoitsijoina eläinlääkäri Merja Dahlblom (mm. eläinlääketieteen lisensiaatti, lisääntymistieteen erikoiseläinlääkäri, eläinlääketieteen tohtori) sekä eläinlääkäri Seppo Lamberg (mm. eläinlääketieteen lisensiaatti, erikoistumistutkinto Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri).

Tapahtumaan rajoitettu osanotto, ensisijalla yhdistyksen jäsenet.
Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut Anitta Aeschlimann puh. 044- 3279111. Viimeinen ilmoittautumispäivä 29.4, vain puhelinilmoittautumiset (soitot) huomioidaan. Maksu 10 € maksettava viimeistään 29.4.

Ajo-ohje:
Kenttä sijaitsee vanhan 3-tien (130) varrella Hyvinkäällä. Moottoritie 3 Helsingistä päin tultaessa liittymä 16 Hyvinkää-Kytäjä oikealle ylös, käännytään -> oikealle n.100m käännytään <- vasemmalle alas, josta -> oikealle vanhalle 3-tielle kohti Hämeenlinnaa, jota n.1,4 km kääntyy tie -> oikealle Itun kentälle. Moottoritietä 3 Hämeenlinnasta päin tultaessa liittymä 16 oikealle Hyvinkää- Sahanmäki, liikenneympyrästä <- vasemmalle alas, vanha 3 tie <- vasemmalle ajat n. 3,2 km käänny <- vasemmalle. Lähin GBS osoite on Hyyppäränkatu/Hyyppäräntie, risteyksestä jatketaan 130 tietä Riihimäen suuntaan noin n. 400m


12.8.2015

Osallistu jalostustoimikunnan tekemään terveyskyselyyn.
Kasvattajille tulossa oma kysely.
Klikkaa auki tästä !


10.4.2015

Yhdistys tukee jäseniään tehdyistä terveystutkimuksista 1.4.2015 alkaen 15€ per testi, kun lähetät tutkimustulosten kopiot ja IBAN-tilinumerosi osoitteeseen sbyjalostus(at)gmail.com.
Tutkimusavustusta on anottava 3kk sisällä tutkimusten suorittamisesta.


1.3.2015

JALOSTUSTOIMIKUNTA TIEDUSTELEE….

Jalostustoimikunnalla on suunnitteilla jalostustarkastus Bullterriereille ja Kääpiöbullterriereille mahdollisesti syksyllä 2015.

Kartoitamme nyt kiinnostuneiden/koirien määrää.
Tapahtuma on ensisijaisesti tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja tarkastukseen tulevan koiran tulee olla täyttänyt 2v.
Kaikkia kiinnostuneita pyydämme lähettämään omat tietonsa sekä osallistuvan koiran nimen ja syntymäajan 15.3.2015 mennessä osoitteeseen sbyjtkkysyy(at)gmail.com


3.3.2015

Helsingin yliopiston koirien geenitutkimus ryhmä tiedottaa !

Uusi käyttäytymiskysely monipuolistaa tutkimuksia – osallistu !

Infoa löydät -> Lohen uusi käyttäytymiskysely_

Suora linkki kyselyyn -> https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/57506/lomake.html

www.koirangeenit.fi/projektit

Kaikki bullit sankoin joukoin mukaan !

Ajankohtaista
Tulevat tapahtumat
kesä
6
la
10:00 Helsingin ryhmänäyttely @ Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskus
Helsingin ryhmänäyttely @ Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskus
kesä 6 @ 10:00 – 16:00
Helsingin ryhmänäyttely @ Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskus
Tervetuloa Helsingin ryhmänäyttelyyn 6.6.2020 Näyttelyssä arvostellaan rodut ryhmistä FCI 9 & FCI 2/3 Myös pennut (7 – alle 9kk). Näyttelyn järjestäjä: Helsingin Seudun Kennelpiiri ry, Terrierijaosto Tuomarina bulleille  Patrik Cederlöf, Ruotsi
kesä
13
la
Koko päivä Bullipäivät @ Lautsian kartano, hauho
Bullipäivät @ Lautsian kartano, hauho
kesä 13 – kesä 14 Koko päivä
Bullipäivät @ Lautsian kartano, hauho
Bullipäivät Open Show ja Trophy. Tuomari Chris Kilpatrick, kennel Kilacabar, UK. Tapahtuman FB sivut   Seuraa instassa!
kesä
14
su
Koko päivä Bullipäivät @ Lautsian kartano, Hauho
Bullipäivät @ Lautsian kartano, Hauho
kesä 14 Koko päivä
Bullipäivät Open Show ja Trophy.Tuomari Chris Kilpatrick, kennel Kilacabar, UK.
elo
30
su
14:00 Rotukoirakävely @ Oopperan Puisto, Töölönlahti
Rotukoirakävely @ Oopperan Puisto, Töölönlahti
elo 30 @ 14:00 – 16:00
Rotukoirakävely @ Oopperan Puisto, Töölönlahti
Kerää kävelylle oma porukka, kasaa rotujoukkue ja haasta muita mukaan! Järjestäjinä SuKoka ja Ladies Kennel Club. https://www.facebook.com/events/620356215424624/ Rotukoirakävely on nyt jo neljättä kertaa Suomessa järjestettävä hyväntekeväisyystapahtuma. Aiemmilla tapahtumilla on kerätty mukavasti varoja ja tuotu näkyvyyttä[...]
syys
5
la
10:00 Bull-Eri , SBY päänäyttely @ Hakunilan urheilupuisto
Bull-Eri , SBY päänäyttely @ Hakunilan urheilupuisto
syys 5 @ 10:00 – 16:00
Bull-Eri ,  SBY päänäyttely @ Hakunilan urheilupuisto
Suomen Bullterrieriyhdistys ry. päänäyttely Bullterrierien erikoisnäyttely Bull-Eri tuomari Sylvain Rousse, kennel Bullimpact, Ranska Näyttelyn sivut: https://bull-eri.yhdistysavain.fi/ Tiedustelut  Anu Ahlroos-Lehmus, 040 751 06 04, ahlrooslehmusanu(at)gmail.com tai Anne Eriksson, anne.eriksson(at)elisanet.fi,  040 561 46 89.
logo