Terkkuja pentulaatikosta

#Terkkujapentulaatikosta

Kennelliiton kampanja Terkkuja pentulaatikosta alkoi tänään:

 

“Tärkeää asiaa pennunostajalle!

Kennelliiton Terkkuja pentulaatikosta -kampanja kannustaa hankkimaan koiranpennun VASTUULLISELTA KASVATTAJALTA, JONKA PENTUJEN KASVUOLOIHIN JA EMÄÄN PENNUNOSTAJA PÄÄSEE TUTUSTUMAAN KUNNOLLA.

– On tärkeää tietää mahdollisimman paljon koiranpennun alkuperästä. Kasvattajan pentulaatikolla pennunostaja näkee itse, mistä pentu tulee, ja millainen se on, painottaa Kennelliiton kasvattajatoimikunnan puheenjohtaja Tuula Laitinen.”
Lisää kampanjasta voit lukea kennelliton sivuilta 

Bullterrieri ja kääpiöbullterrieri eivät ole rotuja sieltä helpoimmasta päästä.. 
Tutustu rauhassa rotuun, käy kasvattajien ja harrastajien luona tutustumassa näihin, ja muista, että koirat ovat myös hyvin erilaisia. 
Saatat saada sohvaperunan tai ikiliikkujan, koiran joka ei välttämättä ole kiinnostunut lainkaan sinun miellyttämisestä vaan siitä, mitä omistaja ( = palvelija) voisi tehdä hänen hyväkseen, vaikkapa nostaa sohvalle kun omat voimat eivät juuri sillä hetkellä riitä.

 

 

 

 

 

Klikkaa linkit auki!

85e1f47f79ca4124a375305d0d544a63

7467fd1a65a945f8a9bbb25009d59cdf

 

Pentua saatat joutua odottamaan pidempäänkin.  Sinä aikana sinulla on hyvää aikaa tutustua valitsemaasi kasvattajaan, käydä näyttelyissä katsomassa bulleja, vaihtaa ajatuksia somessa, tutustua vakuutusyhtiöiden tarjoamiin vaihtoehtoihin… Bulli ei nimittäin ole rotu sieltä terveimmästä päästä, mutta jos hyvin käy, voitat lotossa ja saat terveen, pitkäikäisen ystävän.  Tutustu siis tällä sivustolla jalostusosioon, jossa kerrotaan yleisimmistä sairauksista, sekä terveystestisuosituksiin, jotka olisi hyvä olla pentueen molemmilla vanhemmilla tehtynä. Näiden tulokset haluat tietysti itse myös nähdä.

Kun pennut ovat syntyneet, käy kasvattajan kotona tutustumassa emään ja pentuihin, ja mahdollisuuksien mukaan pyri tapamaan myös pentueen isä. Jos kasvattaja kieltäytyy näyttämästä pentujen ja emän elinolosuhteita, kannattaa miettiä, kuinka vastuullisesta kasvattajasta on kysymys. Välttämättä et pääse itse pentua valitsemaan, joten unohda ainakin värivaatimukset heti kättelyssä. Kasvattaja tutustuu sinuun, sinä häneen, ja kasvattaja on paras valitsemaan lopulta juuri sinulle sopivamman luonteisen pennun. 
Mukaasi saat rekisteröidyn, mikrosirulla merkityn, eläinlääkärin tarkastaman, BAER testatun , useaan kertaan madotetun eläinlääkärin tarkastaman 7-8 viikon ikäisen pennun. Saat myös kasvattajan tuen koirasi elämän ajaksi.

 

 

SEY ja SKL:

Ohjeita koiranpennun hankkijalle

  • Älä osta pentua, jonka emoa et saa tavata. Jos myyjä ei päästä sisälle taloon vaan tuo pennun tai useamman nähtäväksi ulos, älä osta häneltä pentua. Jos myyjä haluaa tuoda pennun suoraan uuteen kotiin ilman että olet ensin käynyt katsomassa pentuetta hänen luonaan, älä osta häneltä pentua.
  • Älä anna ruusukkeiden ja pokaalien sokaista itseäsi. Näyttelyissä menestyminen ei sellaisenaan takaa kasvattajan eettisiä toimintatapoja.
  • Älä osta rekisteröimätöntä rotukoiran pentua. Selitykseen vahinkopentueesta on monesti syytä suhtautua varauksella.
  • Ota etukäteen selvää, mitkä paperit ulkomailta tuodulla koiralla pitää olla. Jos myyjä ei halua näyttää papereita ja selittää niiden merkintöjä selvästi, älä osta koiraa häneltä.
  • Paras keino lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on olla tukematta sitä millään tavoin.  Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään.
  • Tehkää eläimestä — myös sekarotuisesta — huolellinen kauppakirja, jonka molemmat osapuolet allekirjoittavat. Asiallinen kasvattaja käyttää kennelliiton lomaketta.

” Osapuolet voivat sopia lisäehdoista, jotka koskevat esim. koiran käyttämistä silmä-, lonkka- tai muussa rodunomaisessa tarkastuksessa. Lisäehdot on syytä tehdä kirjallisesti. Lisäehdot eivät saa muodostua kohtuuttomiksi”

 

   

   

    

 

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

logo