Uutiset

25.4.2022

Bullipäivien tarkempi ohjelma ohessa

 

8.3.2022

Vuosikokous pidetään 27.3.2022 klo15 Helsingissä sekä etäkokouksena.

Kokoukseen ilmoittaudutaan sähköpostilla ennakkoon 23.3.2022 mennessä
osoitteeseen sbyhallitus@gmail.com. Mahdolliset valtakirjat on toimitettava
ilmoittautumisen yhteydessä.

Katso kutsu vuosikokoukseen tästä.

 

3.3.2022

Bullipäivät tulee taas! Varaa 4.-5.6. kalenterista ja katso lisää: Mainos Bullipäivät 2022

 

11.2.2022

Trophytoimikunta tiedottaa

Joka vuosi Belgian bullterrieriyhdistys järjestää bullterrierien kutsunäyttelyn CETS:in eli Central European Trophy Shown (Keski-Euroopan Trophy Show). Koronan takia tämä näyttely jäi pitämättä 2020-2021, joten osan 2020 kutsuista sai siirtää tälle vuodelle.
Tässä trophytoimikunnan kasaama lista edustamaan Suomea. Katso lisää tästä CETSin sivuilta.

CETS KUTSUTUT 2022

Valkoiset urokset:
Gentleman’s Legacy A-Game
Topforce Trip To Wonderwall

Valkoiset nartut:
Axtom Terra Norma
Wish For Life Rasels Bull
Undeniabull Queen Of Freaking Everything

Värilliset urokset
Essential Element Timar
Bigshot Guitar Man
Obviously Baron Baisemain

Värilliset nartut:
Bullsunlimited Sky Full Of Stars
Bullybash Ain’t Misbehavin’
Funbull’s Isla Black Swan

 

26.10.2021

Muista ilmoittautua syyskokoukseen! Kokouksen alustava esityslista alla, liitteet nähtävissä kokouksessa.

SBY syyskokous 2021 esityslista

 

3.9.2021

Pikakysely kaikille Bullterriereiden omistajille. Kyseessä terveydelliset seikat, joihin tulee kiinnittää erityistä huomiota näyttelyissä. Vastauksia kaivataan myös koirista, jotka eivät näyttelyissä käy. Vastausaika vain 3.- 8.9.2021 Vastaathan vain yhden kerran /koira.

Linkki kyselyyn: https://forms.gle/kYumK6b1Py3UJi1XA 

 

2.9.2021

Jalostustoimikunta tiedottaa:

Bullterrierin PEVISA tulee 1.1.2022 voimaan Jalostustieteellisen toimikunnan tekemin muutoksin (mm. ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus / sydäntutkimukset). LAD-geenitestin osalta PEVISA säilyy ennallaan.

Päätös on annettu tiedoksi Kennelliiton hallitukselle, sekä menee vielä Kennelliiton valtuustolle tiedoksi marraskuun kokoukseen.

Jalostustieteellisen toimikunnan päätös 9.6.2021 (5/2021):
Bullterrierin PEVISA ohjelma voidaan hyväksy muilta osin, mutta sydämen osalta noudatetaan sydäntyöryhmän esitystä.
Ensisijaisesti vastustettava sydänsairaus on aorttastenoosi. Rodulle hyväksytään seuraava ohjelma sydänsairauksien varalta.
Auskultaatio aikaisintaan 18kk iässä, mikäli sivuääni kuuluu, on koiralle tehtävä ultraäänitutkimus. Mikäli 18kk iässä tehdyssä auskultaatiossa ei sivuääntä kuulu, on tulos lopullinen. Ultraäänitutkimus aikaisintaan 12kk iässä. Mikäli tutkimustulos on ‘ei osoita merkkejä sydänsairaudesta’ on myös ultraäänitutkimuksen tulos lopullinen. Tutkimustulos B on voimassa 12kk, jonka jälkeen sydämen ultraäänitutkimus tulee uusia. Mikäli uusintatulos on A tai B, on se koiran lopullinen tulos, eikä auskultaatiotakaan tarvitse uusia. Tuloksen C saaneen koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä.
Letaalin akrodermatiitin osalta PEVISA -ohjelma on seuraava;
LAD Pentujen vanhemmilla tulee astutushetkellä olla Kennelliiton hyväksymän laboratorion (esim. Laboklin) LAD– geenitestilausunto/-lausunnot. Jos koira on LAD-geenin kantaja, on se paritettava LAD- geenin suhteen terveen koiran kanssa. Pentueet, joiden molemmat vanhemmat ovat LAD-kantajia, ei rekisteröidä.
Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus: Urokselle voidaan rekisteröidä kaksi pentuetta ilman PEVISA- ohjelman mukaisia sydäntutkimuksia.
Ohjelma on voimassa 1.1.2022-31.12.2023 jonka jälkeen rotuyhdistys ja rotujärjestö voivat tehdä PEVISA:n sisällöstä uuden PEVISA-säännön mukaisen esityksen.

Jalostustieteellisen toimikunnan kokous 5/2021 pöytäkirjanote
Rotujärjestön velvollisuutena on tiedottaa jäsenistölleen hyväksytystä PEVISA-ohjelmasta mahdollisimman tehokkaasti, nopeasti ja kattavasti hyväksymisen jälkeen.
Päätös annetaan Kennelliiton hallitukselle ja valtuustolle tiedoksi, koska se on PEVISA-säännön kohdan 2 vastainen.

 

23.6.2021

Jalostustoimikunta tiedottaa:

Kennelliitolle lähtenyt bullterriereiden PEVISA-ehdotus ajalle 1.1.2022-31.12.2023 muuttui Kennelliiton Sydäntyöryhmän esityksestä Kennelliiton Jalostustieteellisessä toimikunnassa seuraavanlaiseen muotoon:

Jalostustieteellisen toimikunnan päätös 9.6.2021 (5/2021):
Bullterrierin PEVISA-ohjelma voidaan hyväksy muilta osin, mutta sydämen osalta noudatetaan sydäntyöryhmän esitystä. LAD-pentujen vanhemmilla tulee astutushetkellä olla Kennelliiton hyväksymän laboratorion (esim. Laboklin) LAD– geenitestilausunto/-lausunnot. Jos koira on LAD-geenin kantaja, on se paritettava LAD-geenin suhteen terveen koiran kanssa. Pentueet, joiden molemmat vanhemmat ovat LAD-kantajia, ei rekisteröidä.
Ensisijaisesti vastustettava sydänsairaus on aorttastenoosi, jonka varalta rodulle hyväksytään seuraava ohjelma.
Auskultaatio aikaisintaan 18kk iässä, mikäli sivuääni kuuluu, on koiralle tehtävä ultraäänitutkimus. Mikäli 18kk iässä tehdyssä auskultaatiossa ei sivuääntä kuulu, on tulos lopullinen. Ultraäänitutkimus aikaisintaan 12kk iässä. Mikäli tutkimustulos on ‘ei osoita merkkejä sydänsairaudesta’ on myös ultraäänitutkimuksen tulos lopullinen. Tutkimustulos B on voimassa 12kk, jonka jälkeen sydämen ultraäänitutkimus tulee uusia. Mikäli uusintatulos on A tai B, on se koiran lopullinen tulos, eikä auskultaatiotakaan tarvitse uusia. Tuloksen C saaneen koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä. Ohjelma on voimassa 1.1.2022-31.12.2023.

Mahdollisista rotukohtaisista erityisehdoista ulkomaisia uroksia koskien päättää rotujärjestön hallitus.

 

9.6.2021

Hollannissa kilpaillaan taas Marraskuussa bullterrierimaailman ehkä kirkkaimmasta kruunusta, eli International Weekedin maajoukkuekisan voitosta. Suomi on lähettänyt joukkueen matkaan 3 kertaa, ja toivomme, että koronatilanteen salliessa, joukkueen saamme matkaan tänäkin vuonna. Joukkueet matkaavat Hollannin Egmond aan Zeehen marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Tässä tietoa tapahtumasta enemmän: https://www.bullterrierclub.nl/en/events/international-weekend/

Perinteisesti lauantaina järjestetään sertinäyttely ja sunnuntaina maajoukkuekutsukilpailu. Lauantain näyttely on siis kaikille rodun edustajille avoin.

Trophytoimikunta ilmoittaa valintansa maajoukkueeksi syyskuussa. Joukkueeseen valitaan maksimissaan 2 alle 2-vuotiasta urosta ja narttua, sekä 2 yli 2-vuotiasta urosta ja narttua, sekä näille varakoirat. Koiran tulee olla Suomessa syntynyt, sekä joko Suomen Bullterrieriyhdistys ry:n jäsenen omistama tai jäsenen kasvattama.

Suomen Bullterrieriyhditys ry maksaa 50€:n maajoukkuetuen. Tukeen on oikeutettu varsinainen jäsen, jonka koira on kutsuttu ja joka osallistuu kilpailuun. Tuki maksetaan jäsenelle muodostunutta matkakulua ja kuittia vastaan.

Nyt voit ehdottaa trophytoimikunnalle mielestäsi kutsun arvoisia koiria joukkueeseen. Lähetä sähköpostia osoitteeseen sbytrophy@gmail.com 15.7. mennessä. Liitä sähköpostiin koiran tiedot, sekä kuva koirasta edestä ja sivulta. Video koirasta liikkeessä on myös toivottavaa.

Mukavaa kesää!

Terveisin,

Trophytoimikunta

 

8.6.2021

TerriERI eli kaikkien terrierirotujen yhteinen erikoisnäyttely järjestetään 8.8.2021 Vantaalla. Tuomarilistaan tulee merkittäviä muutoksia poikkeustilanteesta johtuen. Täydennetty varatuomarilista julkaistaan heti kun se on saatu vahvistettua. Rotukohtaiset tuomaritiedot sekä varatuomari roduille, joiden alkuperäinen tuomari on estynyt, vahvistetaan vasta kun lopulliset koiramäärät ovat tiedossa. Tuomarimuutoksista tiedotetaan STJ:n koti- ja Facebook-sivuilla: www.terrierijarjesto.fi/terri-eri-2021

Terrieriin kaivataan talkoolaisia! Tiedustelut ja ilmoittautumiset Anne Eriksson, anne.eriksson@elisanet.fi, p. 040 561 4689

 

26.5.2021

Tulossa paneelikeskustelu bullterriereiden kasvattamisesta syksyllä 2021.
Jaathan ideasi mahdollisista keskustelun aiheista jalostustoimikunnalle kesäkuun aikana.

 

9.5.2021

Suomen Bullterrieriyhdistys ry järjestää lokakuussa luonnetestin SDY:n majalla Oulunkylässä Helsingissä. Ilmoittaumisessa etusijalla ovat bullterrierit, sekä ilmoittautumismaksu on edullisempi SBY:n jäsenille.
Ilmoittautua voi 1.6.2021 alkaen. Paikkoja on rajallisesti, joten ilmoittautumisen kanssa kannattaa olla vikkelä!
 
Jos bullien luonneasiat kiinnostavat, ja haluat nähdä luonnetestin tekemistä sisäringistä, ilmoittaudu mukaan talkoilemaan sbykotisivut@gmail.com.
 

 

29.3.2021

Vuosikokouksessa päätettiin perua vuoden 2021 Bullipäivät koronapandemian vuoksi.

 

19.3.2021

Jalostustoimikunta tiedottaa:

Kennelliitto aloittaa 19.3.2021 bullterriereiden LAD-geenitestitulosten tallentamisen jalostustietojärjestelmään. Ohessa tiedote asiasta.

Jos koiraltasi on ennen 19.3.2021 otettu virallinen tulos, voidaan tulos tallentaa vain jos kyseinen koira on rekisteröitävän pentueen vanhempana.

Virallisissa geenitesteissä näytteenottajana toimii joko Kennelliiton DNA-näytteenottaja tai eläinlääkäri. Jos näytteenoton suorittaa muu, kuin eläinlääkäri, muistathan tarkistaa Kenneliiton virallisten DNA-näytteiden ottajien listalta henkilön oikeudet virallisen näytteen ottoon. Lista on tyhjentävä. https://www.kennelliitto.fi/yhteystiedot/dna-naytteenottajat

Valitettavasti on käynyt ilmi, että joissakin tapahtumissa on mainostettu virallista geenitestinäytteenottoa, vaikkei näytettä ottaneella henkilöllä näitä oikeuksia ole ollutkaan. Myös Suomen Bullterrieriyhdistys ry on epähuomiossa maksanut terveystutkimustukia tällaisille “epävirallisille” geenitestilausunnoille. Jos koirasi näytteen on siis ottanut muu, kuin eläinlääkäri, tarkista, että näytteenottajan tiedot yllä olevasta listasta löytyy. Jos näin ei ole, testaathan koirasi uudelleen, jotta PEVISA-ehdot täyttyvät. Testaustukea emme valitettavasti voi maksaa samalle testille toistamiseen, mutta toivomme että toimitat kuitenkin virallisen testauksen tulokset jalostustoimikunnalle.

Tiedote bullterrieri ja kääpiöbullterrieri LAD ja LP

 

10.3.2021

Muistathan ilmoittautua vuosikokoukseen! Kokouksen alustava esityslista alla, liitteet nähtävissä kokouksessa.

SBY vuosikokous 2021 esityslista

 

25.2.2021

Tervetuloa vuosikokoukseen 13.3.2021 klo15 Teams-sovelluksessa. Ilmoittautumiset 11.3. mennessä osoitteeseen sbyhallitus@gmail.com

SBY vuosikokous 2021 kokouskutsu sekä SBY vuosikokouskutsu liite

edit: kokouskutsu päivitetty 2.3. versioon, jossa Pevisan voimassaoloaika korjattu 2022-2025.

20.2.2021

HEI BULLTERRIERIN OMISTAJA!

Onko bullterrieriltäsi otettu niskan alueen röntgen-, tietokonetomografia- ​tai magneettikuvia? Autathan meitä rodun terveyden edistämisessä, ja tärkeässä tiedonkeruussa!

Muutamilla bullterriereillä on havaittu kaularangan toisessa nikamassa muutos, jota ei ​tiedettävästi ole aiemmin millään koirarodulla tai muillakaan eläimillä raportoitu. Tässä kohtaa ei pitäisi olla koirilla normaalisti kasvulinjaa / luutumiskeskusta, mutta toisaalta murtuma tässä samassa kohtaa useammalla tämän rotuisella koiralla olisi hyvin harvinaista. Haluaisimme siis selvittää mistä tässä on kyse. Onko taustalla rodun oma luutumiskeskus, jota ei ole ennen raportoitu vai onko tämä traumaperäistä.

Projektissa ovat mukana eläinradiologi Anu Lappalainen, eläinlääketieteellisen tiedekunnan radiologit Vilma Reunanen ja Anni Tilamaa, eläinlääketieteen 3. kurssin opiskelija Terhi Ticklen sekä Johanna Mäkitaipale, joka toimii postdoc -tutkijana eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja ortopedina Evidensia Tammiston Eläinsairaalassa.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa keräämme röntgen-, tietokonetomografia​- ja magneettikuvia bullterriereistä joilta on jo jostain syystä kuvattu joskus  niskan aluetta (​kaulaa/ päätä, jossa näkyy 2. kaulanikama). Lisäksi yritämme järjestää rahoitusta siihen, että voimme ottaa röntgenkuvia ja tietokonetomografiakuvia koirista, joita ei vielä ole kuvattu.

Yhteydenotot ja kysymykset:
sbyjalostus@gmail.com

​lisätietoa tutkimuksesta: johanna.makitaipale@helsinki.fi

Toivomme, että mahdollisimman moni koiransa syystä tai toisesta kuvannut pystyy osallistumaan kuviensa kanssa tutkimuksen tekoon, ja näin ollen on mukana tekemässä maailmanlaajuisesti uraauurtavaa tutkimusta bullterriereiden terveyden edistämiseksi!

Tutkimuksen Facebooksivut: https://www.facebook.com/Bullterrieritutkimus/

 

19.2.2021

Jalostustoimikunta tiedottaa: 

Bullterriereiden ensimmäinen PEVISA-ohjelma astuu voimaan 1.7.2021, ja on voimassa tässä muodossa vuoden loppuun.

“Pentujen vanhemmilla tulee astutushetkellä olla LAD–geenitestilausunto. Jos koira on LAD-geenin kantaja, on se paritettava LAD:n suhteen terveen parituskumppanin kanssa. Pentueet, joiden molemmat vanhemmat ovat LAD-kantajia, ei rekisteröidä. Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeuslupa: tutkimaton ulkomainen uros voidaan parittaa vain suomalaisen LAD-terveen kanssa.”

Päivitetty JTO on hyväksytty jalostustieteellisessä toimikunnassa ja tullut voimaan 1.1.2021.

 

17.2.2021

Suomen Bullterrieriyhdistys ry:n vuosikokous pidetään 13.3.2021 klo 15.00 koronatilanteen vuoksi Teams-kokouksena. Esityslistalle haluttavat asiat pyydetään toimittamaan hallituksen postiin sbyhallitus@gmail.com 22.2.2021 mennessä

 

5.1.2021

Tiedote Pevisa-asiasta: Saamamme vahvistuksen mukaan bullterriereiden Pevisa EI ole tullut voimaan 1.1.2021. Pevisaan vaaditun geenitestituloksen kirjaaminen jalostustietojärjestelmään ei vielä ole mahdollista ja se oli ohjelman voimaantulon ehto.
Kun tämä kirjaaminen on mahdollista, saamme tiedon asiasta Kennelliiton Jalostustieteelliseltä toimikunnalta ja ohjelma astuu voimaan siirtymäajalla.
 

16.12.2020

Huom kasvattajat!

Arvonlisäveronvelvollisuuden alaraja nousee vuoden 2021 alusta.

 • ALV alaraja korotetaan nykyisestä 10 000 eurosta 15 000 euroon 2021 alusta. Arvonlisäveroa tulee suorittaa koiranpentujen myyntituloista, saaduista urosten astutuspalkkiosta, jalostuslainakorvauksista yms. kun vuoden kokonaistulo ylittää ALV alarajan. Tällöin kasvattajan tulee hakeutua ALV-rekisteriin, ja kuluvan vuoden kaikista kertyneistä em. tuloista tulee tilittää ALV. Alarajan nosto on siis erittäin tervetullut tieto kasvattajille, jotka usein ovat vuosimyyntituloineen ALV-rajan kynnyksellä. Jos liikevaihto on enintään 15 000 euroa (2021), elinkeinonharjoittajan ei tarvitse ilmoittautua verovelvolliseksi. Euromääräinen alaraja on sama, vaikka toiminta aloitettaisiin kesken tilikauden, oli myyjä sitten harrastajakasvattaja tai varsinainen yritys. Lisätietoa: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/verotuksen-muutoksia-2021

 

Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan 10.12.2020 jatkaa liiton sopimuslomakkeiden voimassaoloaikaa vielä ensi vuoden loppuun saakka. Ohessa linkki uutiseen: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/kennelliiton-sopimuslomakkeet-ovat-voimassa-viela-31122021-saakka

 

29.11.2020

Avoin kirje STJ:n puheenjohtajalta
Vastine kirjeeseen

 

17.11.2020

Ilmoittautuminen auki joukkotarkkiin Pirkkalassa 18.12.2020
Katso lisää tästä!

 

7.11.2020

PEVISA voimaan 1.1.2021 alkaen, lue lisää: SBY-tiedote-pevisa

 

10.9.2020

KASVATTAJAN PERUSKURSSI 17.-18.10.2020

Kasvattajan peruskurssin tavoitteena on yleisen koiratietouden lisääminen. Kurssi on avoin kaikille koirien jalostuksesta ja kenneltoiminnasta kiinnostuneille, ja pakollinen kennelnimen saamiseksi.

 

2.3.2020
Trophy-kutsukilpailuun muutos, ehdota toimikunnalle laadukkaita koiria 6.2 mennessä.

 

15.1.2020

C.E.T.S. kutsun saaneet

Bullterrierit

valkoiset urokset:

Gentlemens Legacy A-Game
Topforce Trip to Wonderwall

värilliset urokset:

Bigshot Guitar Man
Essential Element Timar

valkoiset nartut:

Bullenoias Queen Amidala
Corbus Robustus Devana
Funbulls Frozen Diamond Dust
Funbulls Cahira the One
Vårforsens Wera af wermland
Wish For Life Rasels Bull

värilliset nartut:

Brindle and White Betty Timar
Bullsunlimited Sky Fall of Stars
Chiricahuas Miakoda Abequa

Kääpiöbullterrierit

värilliset urokset:

Best Mbt from Enamorada
Bullbugsbears Taapeli
Bullbugsbears Thistlecrack
Milky Splash Bongobulls
Prisman Tercors

valkoiset nartut:

Bullbugsbears Kuukuna
Bullbugsbears Thilly Whittle

värilliset nartut:

Diabolicstafs Efrosinia Atzalea
Carelias Lyyti
Funbulls Elbereth
Skybar Kalahari

1.1.2020

Vuoden 2020 jäsenmaksujen laskut on lähetetty sähköpostitse. Mikäli et ole saanut viestiä, ilmoitathan ajantasaisen sähköpostiosoitteesi jäsensihteerille osoitteeseen sbyjasenasiat@gmail.com mahdollisimman pian. Muista tarkistaa myös roskapostikansiosi. Maksumuistutuksiin lisätään 2€ huomautuskulu. Samalla kannattaa ilmoittaa myös mahdolliset postiosoitteenmuutokset, jotta vuoden ensimmäinen Bulteri löytää perille. Jos suoritus ei näy yhdistyksen tilillä 19.2.mennessä, katsotaan jäsenen eronneen yhdistyksestä.

9.12.2019

Jäsenmaksut lähtevät sähköpostilla 1.1.2020.
Muistathan ilmoittaa jäsensihteerille mahdollisesti muuttuneen sähköpostiosoitteesi.
Osa vanhoista osoitteista ( suomi24 ) ovat lakanneet/lakkaavat toimimasta, joten varmistathan laskun saamisen oikeaan osoitteeseen ja sen myötä Bulterin tulemisen. Ensimmäinen numero lähetetään kaikille jäsenmaksunsa maksaneille.
Vuoden 2020 jäsenmaksuja päivitettiin ensimmäisen kerran vuosikymmeneen (tai pariin..) ja uudet summat löytyvät täältä.

9.12.2019
Koiramessuilta kuvia yhdistyksen Facebook -sivuilla

4.12.2019

Vuoden Bulli -kilpailu

22.11.2019

Terveystukiin muutoksia 1.1.2020 alkaen

Leiden International

25.10.2019

Maajoukkue Hollannin Leideniin

Trophykomitea on valinnut koirat edustamaan Suomea Hollannin Country Competitioniin 9.–10.11.2019.

Tämän vuoden edustajamme Leidenissä ovat:

• Urokset yli 2-vuotta
Gentleman’s Legacy A-Game
Undeniabull Catching Fire
• Nartut alle 2-vuotta
Undeniabull Canned Heat
Undeniabull Wreckingball Timar

Bullterrierien kansainvälinen viikonloppu järjestetään nyt neljännentoista  kerran.

Tuloksia Leidenistä

20.10.2019

Vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus tulevalle kaudelle.
Puheenjohtaja Annika Walldén
Muut hallitusjäsenet:
Marja Lindvall
Jenna Vihervuori
Katariina Hokkanen
Henri Harjama
Miia Koskinen
Mari Määttänen

13.10.2019

Syyskokouksen esityslista: Sääntömääräinen syyskokous 2019

20.9.2019
Kutsu
Tervetuloa yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen 20.10.2019 klo13 Salpausselän kennelpiirin Renkomäen koulutustilaan (Simolankatu 2, Lahti)
Esityslista julkaistaan tässä 13.10.

13.8.2019

Jalostustoimikunta tiedottaa!

SBY:n hallitus päätti kokouksessaan 11.8.2019, että yhdistys tukee kääpiöbullterriereiden kurkunpään halvauksen (LP = Larynx Paralysis) geenitestiä 10€/koira. Tuki maksetaan eläinlääkärin tai Kennelliiton virallisen näytteenottajan ottamasta testistä ja tulos on toimitettava jalostustoimikunnalle arkistoitavaksi. Tuki on haettava 3 kuukauden aikana testistä. Kaikki jäsenet, jotkä ovat jo testauttaneet koiransa virallisesti, voivat laittaa tulokset ja tukihakemuksen jalostustoimikunnalle.

Samassa kokouksessa hallitus päätti muuttaa PLL, LAD, BAER ja pehmytkitalaki -tutkimusten tukisummia. Nämä testit ovat nyt 10€/koira. Muutokset ovat voimassa 11.8.2019 alkaen.

6.8.2019

Tule mukaan tekemään yhdessä mukavaa näyttelyä! Ilmoittaudu talkoolaiseksi sähköpostitse annikawallden1@gmail.com

12.7.2019

Trophykomitea tiedottaa

Nyt on aika ehdottaa Trophykomitealle ulkomaisiin joukkuekilpailuihin sopivia koiria!

Kääpiöbullterriereiden International Weekend pidetään 28.-29.9.2019 Coventryssä Englannissa.
Viikonlopun aikana on joukkuekisa sekä virallinen näyttely.

 • Joukkueeseen osallistuvan koiran tulee olla syntynyt Suomessa
 • Joukkueeseen osallistuvan koiran omistajan tulee olla Suomen Bullterrieriyhdistyksen jäsen
 • Joukkueeseen tarvitaan yksi koira per luokka, luokat ovat: urokset alle 2 vuotta, nartut alle 2 vuotta, urokset yli 2 vuotta, nartut yli 2 vuotta, valio uros ja valio narttu

Lähetä ehdotuksesi Trophykomitean sähköpostiin sbytrophy@gmail.com heinäkuun loppuun mennessä.

Lisätietoa järjestävän yhdistyksen nettisivuilta: https://www.miniaturebullterrierclub.org/international-events/flyer-international-event-2019.

Hollannin Bullterrieri klubi järjestää 9.-10.11.2019 neljännentoista International Weekendin Leidenissä.
Tähänkin tapahtumaan toivotaan Suomelta joukkuetta.

 • Joukkueeseen osallistuvan koiran tulee olla syntynyt Suomessa
 • Joukkueeseen osallistuvan koiran omistajan tulee olla Suomen Bullterrieriyhdistyksen jäsen
 • Joukkueeseen tarvitaan kaksi koiraa per luokka (sekä mahdolliset varakoirat), luokat ovat: urokset alle 2 vuotta, nartut alle 2 vuotta, urokset yli 2 vuotta ja nartut yli 2 vuotta

Lähetä ehdotuksesi Trophykomitean sähköpostiin sbytrophy@gmail.com elokuun loppuun mennessä.

Lisätietoa Hollannin bullterrieri klubin nettisivuilta: http://www.bullterrierclub.nl/en/events/international-weekend/

21.5.2019

Trophy Show 2019 kutsun saaneet koirat

Bullterrierit

 • Undeniabull Catching Fire, om Riitta Engström
 • The Evermind’s Boss Power, om Annika Kurittu
 • Wish For Life Rasels Bull, om Sanna Perätalo
 • Brindle And White Betty Timar, om K. Hokkanen, K. Pitkäaho & A. Jastrzebska
 • BT-Mania Livermorium, om Jenna Vihervuori & Miika Karttunen
 • Romany Heart’s Eye Of The Tiger, om Mia Viljanen
 • BT-Mania Rutherfordium, om Janina Savela & Sergei Smirnov
 • Vindicator Provokacija, om Katja Kaukovalta
 • Gentleman’s Legacy A-Game, om Teija Löfholm
 • Romany Heart’s Christmas Miracle, om Sini Viljanen
Kääpiöbullterrierit

 • Bullbugbear’s Kuukuna, om Nina Paakkari
 • Arctic Glow Fairy Tale, om Heidi Nousiainen
 • Bullbugbear’s Tilly Whittle, om Nina Paakkari
 • Prisman Rosa Celciana, om Anitta Aeschlimann
 • Prisman Caballero, om Anitta Aeschlimann

16.5.2019

Jalostustoimikunta tiedottaa

Suomen Kennelliiton lomakeluonnokset koiran kaupasta, sijoituksesta ja jalostusoikeuden luovutuksesta on lähetetty lausuntokierrokselle kennelpiireille, rotujärjestöille ja valtuuston vapaiden listojen jäsenille, Kennelliiton aluekouluttajille ja kennelneuvojille sekä Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry:lle ja Suomen Agilityliitto ry:lle. Uusien lomakkeiden on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2020.

Yksittäiset kasvattajat eivät voi lähettää suoraan kommentteja Kennelliittoon. Rotujärjestöjä, kennelpiirejä, Suomen Agilityliittoa, Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry:tä, Kennelliiton aluekouluttajia ja kennelneuvojia sekä valtuuston vapaiden listojen jäseniä on pyydetty toimittamaan kommentit sopimuslomakkeista Kennelliitolle sähköisen palautejärjestelmän kautta. Suomen Terrierijärjestö toivoo jäsenkasvattajiensa katsovan kyseiset sopimusluonnokset ja kommentoimaan niitä tarvittaessa. SBY:n kasvattajajäsenet voivat pyytää luonnokset sähköpostilla jalostustoimikunnalta ja lähettää kommentit jalostustoimikunnalle, joka kokoaa ne STJ:lle.

STJ:n jalostustoimikunta haluaa vastaukset mielellään ennen 27.5.2019. Otathan siis mahdollisimman pikaisesti yhteyttä SBY:n jalostustoimikuntaan, jollet ole jo saanut sähköpostia. Kaikille kennelruudun maksaneille kasvattajajäsenille lähetetään sähköpostia asiasta ja halutessa sopimusluonnokset.

13.5.2019

Suomen Bullterrieriyhdistys onnittelee entistä Bulteri -lehden monivuotista toimittajaa ja taittajaa Päivi Vallittua. Suomen Kennelliiton hallitus päätti rotujärjestölehtikilpailun 2018 palkintojen jakamisesta Koiramme -lehden päätoimittajien esityksen mukaisesti. Ensimmäisen palkinnon sai “Terrilife” -lehti, päätoimittaja Tuire Okkola, toimitus ja taitto Päivi Vallittu. Aikaisemmin myös Bulteri -lehti oli päässyt kymmenen parhaan rotulehden joukkoon Päivi Vallitun toimittaessa. On hienoa, että joukossamme on tällainen ammattilainen, joka tekee myös rotuyhdistyksemme eteen kutsut, mainokset ja luettelot Bullipäiville.

15.4.2019

Bullipäiväasiaa!

 • Sovithan kaiverrettujen kiertopalkintojen palauttamisesta tai ilmoitathan mikäli tuot ne itse Bullipäiville
 • Huutokauppaan kaivataan lahjoituksia
 • Arpajaisiin kaivataan lahjoituksia

Ylläolevissa asioissa yhteyshenkilö on Mia Viljanen, mia.viljanen (at) outlook.com

Kiitos!

11.2.2019

Mielenkiintoinen ilta tiedossa!

Eläinlääkäri, bullterrieri- ja kääpiöbullterrierikasvattajan Dinu Catilinan kaikille avoin koirien lisääntymisluento perjantaina 15.3.2019 klo 18:00-20:00. Osallistujien on mahdollista lähettää käsiteltäviä kysymyksia etukäteen sähköpostilla osoitteeseen anni.eskeli@gmail.com. Luento on englanniksi, pyrimme tarvittaessa kääntämään tarpeen mukaan. Ovimaksu 4€, sisältää kahvin tai teen. Osoite Ruoholahdenranta 8, ravintola Cargo.

Dinu Catilinan esittely: I qualified as a veterinary surgeon in 2005 and always had a special interest in animal reproduction. The childhood passion of breeding aquarium fish, budgies and fancy pigeons lead me to the dog show world and dog breeding. Together with my wife Lisa, we breed, show and judge Bull Terriers and Bull Terriers miniature. We always worked with other breeders, trying to improve their pregnancy rates and assessing and improving fertility in bitches and dogs.
I am a member of the European Veterinary Society for Small Animal Reproduction and have a RCVS Certificate in Advanced Veterinary Practice (Small Animal Surgery).

Dr Dinu Catilina DVM, CertAVP(GSAS), MRCVS

8.2.2019

Bullipäivien ilmoittautuminen on auki!

22.1.2019

C.E.T.S. kutsun saaneet

Bullterrierit

valkoiset urokset:
Vidicator Provokacija
The Evermind’s Boss Power

värilliset urokset:
BT-Mania Malachite
BT-Mania Rutherfordium

valkoiset nartut:
Wish For Life Rasels Bull
Bullenoias Queen Amidala

värilliset nartut:
Brindle And White Betty Timar
BT-Mania Amethyst

Kääpiöbullterrierit

värilliset urokset:
Bullbugbear’s Billy B
Snakecharmer’s Every Move Is Magic

valkoiset nartut:
Bullbugbear’s Kuukuna
Bullbugbear’s Tilly Whittle

värilliset nartut:
Arctic Glow Fairy Tale

4.1.2019

Gehamiin voi nyt ilmoittautua tällä lomakkeella, muista liittää mukaan maksukuitti! Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen gehamtrophy(at)gmail.com 23.2.2019 mennessä.

20.12.2018

Nina Paakkari (kennel Bullbugbear’s), Jari Hyvärinen (kennel Bonecrusher) ja Pia Petman (kennel Applepie’s) vastaanottivat Kennelliiton myöntämät Vuolasvirta-palkinnot viikonloppuna Koiramessuilla. Lämpimät onnittelut!

18.10.2018

Save the Date!

30.9.2018

Tervetuloa Syyskokoukseen 14.10.2018!

Kokouksen esityslistaan voi tutustua tästä

18.9.2018

Kiitokset kaikille talkoolaisille ja näytteilleasettajille onnistuneesta näyttelypäivästä pilvisellä Malmin lentokentällä!

Kuvia pentunäyttelystä, kuvia saa lainata kunhan muistaa mainita kuvaajan Åke Wallenius

https://drive.google.com/…/1pisX2q9u0IGbrUn3iJGYAKFqg-Kcvrw8

Pentunäyttelyn tulokset löytyvät täältä:

https://www.webidog.com/events/results/show/23

14.9.2018

Trophytoimikunta esittää Leiden international kutsukilpailuun:

Alle 2v urokset

Yli 2v urokset

  Undeniabull Catching Fire, om. Riitta Engström
  The Evermind’s Boss Power, om. Annika Kurittu

Varalla

  Gentlemen’s Legacy A Game, om. Teija Löfholm
  Bt-Mania Rutherfordium om. Sergei Smirnov

Alle 2v nartut

  Monstrifer Aura Borealis, om. Elif Laaksonen
  Dontbelievethetruth, om. Jenna Segerlöv

Varalla

Yli 2v nartut

  Bt-Mania Amethyst om. Mandi Blomqvist
  Ringmaster’s Own Mama CoonCoon, om. Tuija Kultti

Varalla

  Funbull’s Isla Black swan, om. Sanna Perätalo
  Romany Heart’s Chritsmas Miracle, om. Mia Viljanen

1.7.2018

Yhdistyksemme järjesti 9-10.6.2018 erikoisnäyttelyn ja open shown Sastamalassa.
Ulkomuototuomarina toimi Sherril Goodwin, joka arvosteli Suomessa ensimmäistä kertaa.
Kehäsihteereinä toimivat Pohjois-Hämeen Kennelpiirin kehätoimitsijat.

Koska kirjallisten arvostelujen antaminen ei kuulu Sherril Goodwinin kotimaassa käytäntöön,
hän halusi tehdä asian mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti: lauantaina hän kirjoitti ensin
kritiikin omaan vihkoonsa, josta kehäsihteeri sitten kopioi arvostelun arvostelulomakkeelle.
Tämän jälkeen Sherril vielä tarkisti kirjoitetun arvostelun, jotta se varmasti vastasi hänen
näkemystään koirasta. Koska tämä menettely osoittautui hitaaksi, sunnuntaiaamuna
kehäsihteerit ehdottivat, että Sherril kirjoittaisi arvostelunsa suoraan arvostelulomakkeelle,
josta kehäsihteeri kopioi sen Sherrilille. Koiran nimi ja omistajatiedot olivat peitettyinä
lomakkeessa. Kopiot tulivat Sherrilin omaan käyttöön, koska hän halusi palata niihin
myöhemmin, mm. kirjoittaessaan näyttelystä lehteemme.

Käytetty menettelytapa on virheellinen ja Kennelliiton näyttelysääntöjen vastainen.
Valitettavasti näyttelytoimikunta ei huomannut puuttua asiaan näyttelyn aikana ja on siitä
vilpittömästi pahoillaan.

Näyttelyn kulussa tapahtui myös joitakin kömmähdyksiä, jotka ovat valitettavia, mutta eivät
onneksi vaikuttaneet lopputulokseen.

Näyttelytoimikunta on jo käsitellyt alustavasti tapahtumia ja antanut hallitukselle niistä
selvityksen. Tulevia näyttelyitämme varten tulee käyttää kaikki keinot, joten näyttelyn kulku on
Kennelliiton sääntöjen mukainen.

Vielä kerran, näyttelytoimikunta pyytää kaikilta näyttelyyn osallistuneilta anteeksi
aiheuttamaansa hämmennystä.

Marja Lindvall
Näyttelytoimikunnan puheenjohtaja

19.6.2018

Talkoolaisia kaivataan!

Terri-Eri näyttely järjestetään taas elokuussa 25.8. Hakunilan urheilupuistossa.
Järjestelyihin tarvitaan iloista talkooporukkaa! 
Työntekijöitä tarvitaan rokotustodistusten tarkastukseen ja luettelomyyntiin.

Talkoolaiseksi voi ilmoittautua Annelle: anne.eriksson(at)elisanet.fi

Suomen Bulterrieriyhdistyksen järjestämään kaikkien rotujen pentunäyttelyyn 15. syyskuuta Malmin lentokentälle toivomme myös apukäsiä paikalle näyttelypäivänä.

6.6.2018
Hieno kesäinen viikonloppu tiedossa, Bullipäivät tulevana viikonloppuna 9.-10.6. Tervetuloa koko perheen voimin kaksipäiväiseen bullitapahtumaan!

Erikoisnäyttelyyn on ilmoitettu 81 koiraa, joista 55 bullterrieriä ja 26 kääpiöbullterrieriä.
Lauantaina arvostellaan pennut ja veteraanit, sunnuntaina kaikki muut luokat. Sunnuntaina myös kiertopalkintojen jako ja Best in Show.

Lauantain ohjelmassa on myös Open Show 14 koiraa: 12 bullterrieriä, 2 kääpiöbullterrieriä, sekä Trohy Show johon on kutsuttu 14 bullterrieriä, 7 kääpiöbullterrieriä.

Lauantaina on myös Lelukoiranäyttely, ja jos oma sesse unohtui kotiin, löytyy kyllä varakoiria pikku handlereille.

Lauantain illallisen jälkeen myös huutokauppa, jossa huudettavana mm. tämä upea pronssipatsas ja Albert Müllerin (kennel Balliol) maalaama kookas taulu. Huutokauppaan ovat kaikki tervetulleita. Huutokauppakohteet löytyvät SBY:n Facebook sivulta, ennakkotarjouksia voi jättää bullipaivat@gmail.com

15.5.2018

Trophy toimikunta tiedottaa

Toimikunnan kokouksessa tuli esiin, että nostaaksemme kotimaisen kasvatustyön arvostusta sekä saadaksemme läpileikkauksen edellisvuoden/lähivuosien kasvatustyöstä olisi tarkoituksenmukaisempaa kutsua Trophy -kilpailuun ainoastaan kotimaassa kasvatettuja koiria, samoin kun Ruotsissa. Näin saisimme myös ensimmäistä kertaa yhdistyksen kasvattajat enemmän esiin ja myönteistä suhtautumista myös kotimaan kasvatukseen mitenkään väheksymättä tuontikoirien merkitystä kotimaan jalostuksessa.

11.5.2018

Lehtitoimikuntaan etsitään tekijöitä! Myös kerhopuodinpitäjän paikka on auki! Jos päätoimittajan, taittajan tai kerhopuodinpitäjän pesti kiinnostaa, ota yhteyttä hallitus(at)gmail.com

10.5.2018

Trophykilpailuun 2018 kutsuttavat koirat

Kääpiöbullterrierit:
u Bullbugbear’s Billy B, om. Leinonen Henna & Saari Juha
u Eggnogg’s White Yummy, Ollanketo Iita
n Janby’s Diamond to Amalia, Lehtinen Minna
n Prisman Rosa Celciana, Aeschlimann Anitta
u Rivercrest Darth Vader, Forssten Sari
u Snakecharmer’s Every Move is Magic, Mlcochova Katerina

Bullterrierit:
n Dynamic Bull’s Dark Diamond, Suonsivu Eveliina
n Amanter’s Musa The Guardian, Kilpi Anniina
u Applepie’s Bush Tucker,
u Bonecrusher Il Capitano, Hurme Elisa
n BT-Mania Amethyst, Blomqvist Mandi
u Bullybash Ace of Heart, Kaija Jenni
u The Evermind’s Boss Power, Kurittu annika
n Funbull’s Lot Like Legend, Saarela Susanna
n Ringmaster’s Own Mama CoonCoon, Kultti Tuija
n Romany Heart’s Eye of the Tiger, Viljanen Mia
u Undeniabull Glowing Light,Lehtikunnas Mari
u Shakermaker, Honkanen Johanna
n Myheartshunter, Lindvall Marja

ulkomainen tuonti kääpiöbullterrieri:
u The Number of the Beast Bullwitmo, Pakkala Riitta

ulkomainen tuonti bullterrieri:
u Vindicator Provokacija, Kaukovalta Katja

27.4.2018

Suomalaisten koirien tulokset Cruftsissa 2018

C.I.B FI MVA EE MVA LV MVA HeJW-10 BALTV-12 HeW-12 EGER-VÁRI MINI EGON
 
kasv. Eszter Dragony, Unkari
om. Anitta Aeschlimann
 
Veteraani urosten II, tuomarina D. Clark

C.I.B FI MVA EE MVA LV MVA JV-10 BALTV-12 EGER-VÁRI MINI EXTRA

kasv. Eszter Dragony, Unkari
om. Anitta Aeschlimann
 
Veteraani narttujen III, tuomarina D. Clark

24.4.2018

HSKP:n terrierijaosto järjestää äitienpäivän Match Shown Oulunkylässä su 13.5. Tervetuloa treenaamaan kesän näyttelyitä varten!

15.3.2018

SDMA -testi on otettu UPC -testin rinnalle yhdistyksemme viralliseksi munuaistestiksi. Tukea saa 15 e/ koira / vuosi. Tukea ei voi hakea molemmista testeistä.

4.3.2018

Vuosikokouksen esityslista. Liitteet nähtävissä kokouksessa.

Sby esityslista

22.2.2018

C.E.T.S. kutsun saaneet

Bullterrierit

valkoiset urokset:
BT-Mania Livermorium
Vidicator Provokacija

värilliset urokset:
Undeniabull Catching Fire

valkoiset nartut:
Bullenoias Queen Amidala
Bonecrusher Guardian Angel

värilliset nartut:
BT-Mania Amethyst
Romany Heart’s Eye of the Tiger

Kääpiöbullterrierit

valkoiset urokset:
Lafenice Victor Victorius from Duvessa
Eger-Vari Mini Egon

värilliset urokset:
Bullbugbear’s Billy B
Mustang Kia

valkoiset nartut:
Bullcreeks Dazed and Confuzed

värilliset nartut:
Bullbugbear’s Cosmopolitan
Arctic Glow Fairy Tale
Prisman Rosa Celciana

19.2.2018

Kasvattajapäivät 29.4.2018 Helsingissä, luennoimassa Juha Kares. Tervetuloa mukaan kaikki roduistamme kiinnostuneet!

HUOM! ILMOITTAUTUMIS- JA MAKSUTIEDOT:

 Ilmoittautumissähköpostiin osallistujien nimet ja liitteeksi maksukuitti.

 Osallistumismaksuun maksuviitteeksi 8882, jos maksat useamman henkilön samalla kertaa kirjoita osallistujien nimet myös maksun viestikenttään.

2.2.2018

Bullipäivät 9.-10.6.2018

Lue lisää täältä

3.1.2018

Geham Trophy & Fun day

Päivämäärä- ja tuomarimuutos: 24.3.2018, tuomarina Lorraine Sheppard, Polanca, UK

Ilmoittautua voit jo nyt, mutta viimeistään 1.3.2018. Ilmoittautumiskaavakkeen saat tästä -> Geham2018

27.12.2017

Hallitus tiedottaa:

15.1.2018 alkaen on mahdollista tehdä LAD-geenitesti. Hallitus on päättänyt tukea yhdistyksen jäsenien bullterriereitä ja kääpiöbullterriereitä 15€/koira, kun koira testataan LAD-geenitestillä.


20.12.2017 

Testaussuositus sivulle tehty päivityksiä ja uusimmat terveystulokset lisätty !

Lisäpäivitys ! ! 

Hyviä uutisia bulli kansalle!
Geenitesti LAD (Lethal Acrodermatitis) sairauteen on valmistunut. Geenitestillä voidaan selvittää onko testattu yksilö geeniperimältää terve, kantaja vai sairas.
Testi saatavilla bullterriereille ja kääpiöbullterriereille 15. tammikuuta 2018 alkaen:
Animal Health Trust http://www.ahtdnatesting.co.uk/

Antagene www.antagene.com

PennGen http://research.vet.upenn.edu/penngen

Testi tulee saataville myöhemmin keväällä 2018 myös Genoscoper Laboratoriolle www.mydogdna.com


17.12.2017

Vuodenbulli kisan ilmotus on jäänyt epähuomiossa pois lehdestä. Pahoittelut !

VuodenBulli 2017 kisaan osallistuvat ilmoittakaa tuloksenne viimeistään 1.1.2018 osoitteeseen vuodenbulli@gmail.com


8.10.2017

Syyskokouksen esityslista. Liitteet nähtävissä kokouksessa.

Syyskokouksen esityslista 2017


Hyvät bullterriereiden ja kääpiöbullterriereiden omistajat sekä kasvattajat.

Tästä pääset tutustumaan rotujemme tulevaan jalostuksen tavoiteohjelmaan. Kyseessä on luonnos. Jäsenistön mahdollisesti esittämät lisäykset, korjaukset ja/tai muutokset JTO:hon tulee tuoda syyskokoukseen tai toimittaa jalostustoimikunnalle etukäteen valmiina kirjallisena esityksenä, josta voidaan kokouksessa äänestää. Eli otathan huomioon, ettei pelkkä idea tai ajatus ole äänestyskelpoinen valmis esitys.

Suosittelemme, että varaat hyvin aikaa JTO:hon tutustumiseen, sillä kyseessä on laaja kirjallinen tuotos.

Terveisin SBY:n jalostustoimikunta

Jalostuksen tavoiteohjelma luonnos bullterrierit ja kääpiöbullterrierit

Sama linkki ja saate on päivitetty myös jalostustoiminkunta tiedottaa välilehdelle.


23.8.2017

Leiden-valinnat

Alle 2v. urokset:
BT-mania Malachite
Alle 2v. nartut:
BT-mania Amethyst
Yli 2v. urokset:
Gentlemen’s Legacy A-game
Shakermaker
varalla The Evermind’s Boss Power
Yli 2v. nartut:
Magicpie
Castnoshadow
varalla Romany Heart’s Eye of the Tiger

Valitut koirakot, ilmoita sitovasti osallistumisestasi joukkueeseen viimeistään 15.9.2017, jotta voimme ilmoittaa joukkueen kokoonpanon eteenpäin. Mahdollinen osallistuminen lauantain Open Showhun on jokaisen itse ilmoitettava.

Lisätietoja sekä sitovat ilmoittautumiset 15.9.2017 mennessä: sbytrophy@gmail.com

Lisätietoja löydät myös tapahtuman sivuilta: http://www.bullterrierclub.nl/en/events/international-weekend/


2.8.2017

Let’s Go näyttelyyn 2.-3.9 kaivataan bulliporukasta talkoolaisia molemmille päiville. Kaikki apu otetaan vastaan, eli voit tulla osaksi aikaakin talkoilemaan. Innokkaat voi ilmoittautua anu.nevalainen(@)gmail.com


23.5.2017

Päivitystä Bullipäiviin !
Bullipäiville ilmoitettu 79 koiraa, joista 26 on minejä ja loput 53 on stanttuja.

Rokotusten tarkastusta aikaistettu. Rokotusten tarkastaminen aloitetaan jo 8.30 infopisteessä !


11.5.2017

Trophy koirat julkistettu

Trophykoirat


26.4.2017

Minien International Weekend on syyskuussa 23-24.9.2017 Coventryssä Englannissa.
Viikonlopun aikana on joukkuekisa sekä virallinen näyttely. Lähetä ehdotuksesi Suomen maajoukkuekoirista Trophykomitean sähköpostiin, sbytrophy(at)gmail.com toukokuun loppuun mennessä.

Huom. Koiran tulee olla syntynyt suomessa


28.3.2017

Jalostustoimikunta tiedottaa välilehdelle lisätty linkki minien ja stanttujen luonne-ja terveyskyselyyn

Alajaoston välilehdelle lisätty Gehman Trophy 2017 tulokset


3.3.2017

SBY – Suomen Bullterrieriyhdistys Ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017
 
Aika 19.3.2017 klo 13:00
Paikka Etelä-Hämeen Kennelpiiri ry:n kokous ja koulutustilat, Parolantie 13 Hämeenlinna
 
  1. Kokouksen avaus.
  1. Kokouksen laillisuuden sekä päätösvaltaisuuden toteaminen.
  1. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta.
  1.  Kokouksen ääntenlaskijoiden (2) ja pöytäkirjantarkastajien (2) valinta.
  1. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi.
  1. Hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätökseen perustuva selostus yhdistyksen taloudesta edellisenä kalenterivuonna.
  1. Toiminnantarkastajan lausunto, tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle vuodelle 2016
  1. Bullipäivät 2017.
  1. Bullipäivät 2018.
  1. Logokilpailu.
  1. Kerhopuodin pitäjän valinta eronneen tilalle.
  1. Muut asiat.
 1. Kokouksen päättäminen.

16.2.2017

Muistutus kaikille!

SBY:n jäsenmaksut on lähetetty jäsenistölle
Varmistathan että olet maksanut vuoden 2017 jäsenmaksusi.
Muutoksista voit ilmoittaa osoitteeseen; sbyjasenasiat(at)gmail.com


15.2.2017

BULLIPÄIVÄT 2017 sivulle laitettu infoa koskien näyttelyä


7.2.2017

Omistatko, oletko kasvattanut tai tiedätkö laadukkaan, sekä rotumääritelmän mukaisen bullterrierin/kääpiöbullterrierin joka olisi Trophy kutsun arvoinen.
Ehdotukset osoitteeseen sbytrophy(at)gmail.com sisältäen laadukkaat kuvat edestä, sekä sivulta.
Koiran virallinen nimi ja omistajan/kasvattajan tiedot.
Omistajan tai kasvattajan tulee olla SBY:n jäsen.
Ehdotukset 28.2 mennessä. 
 
*
 
Kerhopuoti etsii uutta innokasta kerhopuodin tätiä tai setää, nykyisen kerhopuodinpitäjän luopuessa tehtävästä.
Mikäli olisit hommasta kiinnostunut, niin laita viestiä sbyhallitus(at)gmail.com

10.1.2017

Ilmoittautumiskaavakkeen saat tästä -> Geham2017


6.1.2017

Kennelliitto on julkaissut kyselyn suunnitteilla olevasta koirien terveydenhuolto-ohjelmasta ja toivoo siihen paljon vastauksia.
Kennelliiton Kysely


12.12.2016

LOGOKILPAILU

Suomen Bullterrieriyhdistys ry:n syyskokouksen 2016 päätöksen mukaisesti järjestetään kilpailu, jonka tarkoituksena on saada yhdistykselle uusi logo. Logoehdotukset on lähetettävä PDF muodossa osoitteeseen sbyhallitus(@)gmail.com 31.1.2017 mennessä. Osallistumalla kilpailuun luovutat materiaalin kaikki oikeudet yhdistykselle.

Uudessa logossa on oltava molemmat rodut ja/tai rotujen nimet edustettuna. Logosta tulee myös käydä ilmi yhdistyksen nimi. Suotavaa myös olisi, että logosta käy ilmi yhdistyksen perustamisvuosi, 1977.

Kevään 2017 vuosikokouksessa valitaan ehdotuksista paras yhdistyksen uudeksi logoksi. Mahdollisuus säilyttää vanha logo sellaisenaan tulee olemaan yksi vaihtoehdoista.


13.11.2016

Suomen hieno tiimi maajoukkuekisassa Leidenissä 2016.
Kahdella koiralla 19 pistettä. Taso oli ja on aina kova. Hienosti edustitte meitä !

Gentlemen’s Legacy A Game “Hemi” 16 pistettä.
Castnoshadow “Armi” 3 pistettä.
Kiitos suomen edustajille ja turvallista kotimatkaa.

Kuvassa Gentlemen´s Legacy A Game “Hemi”.
Kasvattaja, handleri Linda Fröjd. Omistajat Linda Fröjd ja Teija Löfholm sekä taustajoukot.

© KYNOWEB – http://www.kynoweb.com/ –
Photo by Ernst von Scheven

Kuvassa Castnoshadow “Armi”
Handleri Päivi Seikola
Omistaja Annika Kurittu

leiden2016armi

© KYNOWEB – http://www.kynoweb.com/ –
Photo by Ernst von Scheven


5.11.2016

Trophy komitea on valinnut Leidenin maajoukkueeseen seuraavat koirat.

Urokset: Gentlemen’s Legacy A-Game

Nartut: Castnoshadow

Joukkue ei ole täysilukuinen, koska muita koiria ei komitealle ehdotettu, eikä komitean tiedustelemat koirakot olleet halukkaita lähtemään.


30.10.2016

Terveystuloksia päivitetty.
Vuodenbulli 2016 kisan ohjeet ja säännöt päivitetty.


7.10.2016

Valkealan pentunäyttelyn tulokset löytyvät osoitteesta
Valkealan pentunäyttely 
Pentunäyttelyn kuvia löytyy kuvagalleriasta.


01.10.2016

Suomen Bullterrieriyhdistys ry sääntömääräisen vuosikokouksen 16.10.2016 esityslista.

syyskokouksen-esityslista-2016


18.9.2016

Prof. Hannes Lohen koirien geenitutkimusryhmä etsii koiria näytteenottotilaisuuteen

Prof. Hannes Lohen koirien geenitutkimusryhmä etsii n.25–30 erirotuisia koiria uuden verestä tehtävän METABOLOMIIKKATESTIN kehittämiseksi.  Ensimmäinen näytteenotto tilaisuus järjestetään 22.9. klo 17–20 Vantaan Tammiston ShowHauCenterissä.

Jos olet kiinnostunut antamaan koirastasi näytteen tutkimukseen ilmoittaudu osoitteeseen: jenni.puurunen@helsinki.fi

Näytteenotto on maksuton osallistujille. Luovutetuista näytteistä ei voida tehdä ”pikaveritestejä” ja antaa tuloksia osallistujille tässä vaiheessa, koska testi ei ole vielä valmis. Kun testi on käyttövalmis, tähän hankkeeseen osallistujille saatetaan tarjota myöhemmin mahdollisuutta koiransa tuloksiin tai ilmaiseen uuden seurantanäytteen analysoimiseen.

Lisätietoa tutkimuksesta: metabolomiikkatestin_kehittaminen.pdf


23.8.2016

Suomen Bullterrieriyhdistys hakee talkooporukkaa Kouvolassa 2.10.2016 järjestettävään pentunäyttelyyn. Tarjolla on erilaisia hommia aina pysäköinnin organisoinnista kehäjärjestelyihin. Ole yhteydessä Annika Kurittuun (annika.kurittu@pp.inet.fi) mikäli hauska päivä pentujen kanssa kiinnostaa!


20.8.2016

HUOM Leidenin maajoukkueeseen ehdotettavien koirien takarajaa on muutettu. Jotta mahdollisimman monen valituksi tulleen koiran matka onnistuisi ja pääsisimme kisaamaan täydellä joukkueella, on viimeinen päivä ilmoittaa ehdokas 3.9.2016
* Päivämäärä on muutettu myös alkuperäiseen infoon.


17.8.2016

– Suomesta haluttaisiin kasata joukkue Leideniin, Hollantiin. Joukkue koostuu 8 koirasta (stantusta) eli 4 uroksesta ja 4 nartusta + varakoirista (1 koira/luokka).
Luokat ovat alle 2 vuotiaiden ja yli 2 vuotiaiden luokat.  Joukkueen koirien on oltava suomessa syntyneitä.

Ehdotukset Leideniin (12.-13.11.2016) valittavista koirista tulee lähettää trophytoimikunnalle sbytrophy(at)gmail.com 3.9.2016 mennessä. Varmistathan etukäteen, että ehdottamasi koira on myöskin valmis lähtemään reissuun. T. Trophytoimikunta.

– Hallitus on päättänyt että kasvattajan liittäessä pennunostajia yhdistyksen jäseneksi, takaraja sille että ei tarvitse maksaa liittymismaksua on, kun pentu on maksimissaan 16 viikon ikäinen. Tätä myöhemmin ilmoitetuista jäsenistä menee myös liittymismaksu

– Hallitus on päättänyt että haettaessa yhdistyksen terveystestitukea hyväksytään eläinlääkärin ottaman DNA näytteen lisäksi Suomen Kennelliiton kouluttamien virallisien tunnistusmerkitsijöiden ottamat näytteet. Koiran tulee kuitenkin olla näytteenottohetkellä tunnistusmerkitty saadakseen terveystestituen yhdistykseltä.


2.8.2016

Valkeala. Kaikkien rotujen pentunäyttely !

Järjestäjänä Suomen Bullterrieriyhdistys

Linkistä isompana auki, jos ei muuten näy Pentunäyttely
FullSizeRender


20.7.2016

Jalostustoimikunta tiedottaa sivulle on päivitetty 14.5.2016 pidettyjen kasvattajapäivien muistiinpanoja ja huomioita Seppo Lambergin luennon pohjalta.


15.7.2016

3/2016 BULTERI
Deadline: 29.7.2016
Ilmestyy: Syyskuu

28.6.2016

23.6.2016 Päivitettiin sivuille Bullipäivien tulokset ja tehtiin myös välilehti jalostusosioon josta näkee terveystuloksia joita ei julkaista SKL jalostustietokannassa.


12.6.216

Bulterista 2/2016 pois jäänyt yhdsityksen toimintakertomus 2015 on luettavissa tästä. Toimintakertomus 2015


1.6.2016

14.5.2016 Pidettyjen kasvattajapäivien muistiinpanoja ja huomioita. Tiedosto aukeaa alla olevasta linkistä.

SBY kasvattajapäivät


17.5.2016

Valitettavasti kääpiöbullterriereiden tuomari Juliet Shaw on joutunut perumaan tulonsa Bullipäiville henkilökohtaisista syistä.

Syyskokous valitsi varalle Elaine Clarkin, joka hänkin on valitettavasti estynyt tulemaan tuomaroimaan näyttelyymme. Kääpiöbullterriereiden vähäisen osallistumismäärän (25 kpl) vuoksi päädyimme siirtämään rodun arvostelun bullterriereiden tuomarille Steve Patersonille.


11.5.2016

Jalostustoimikunnan tiedot päivitetty


9.5.2016

– Testaussuositus sivua päivitetty.
– Uudet Trophysäännöt ja Trophyyn kutsutut koirat 2016 julkaistu.
– Kasvattajapäivistä asiaa Jalostustoimikunta tiedottaa sivulla.


29.4.2016

Terveystestisuositukset on nyt päivitetty vuosikokouksen päätösten mukaan. Sydänultraukselle on tehty oma lomake. Saadakseen yhdistyksen terveystestituen tulee käyttää tätä lomaketta, tai kennelliiton virallista lomaketta. Myös PLL-testiä varten on nyt lomake jonka liitteeksi tulee liittää testitulokset


5.4.2016

Talkoolaisia kaivataan!

Terrierijaosto on mukana järjestämässä Royal Canin Showta 21.-22.5. Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa. Järjestelyihin tarvitaan jälleen iloista talkooporukkaa kaikilta jaoston kerhoilta! Työntekijöitä tarvitaan näyttelyn pystytykseen perjantaina, rokotustodistusten tarkastukseen ja luettelomyyntiin molempina näyttelypäivinä, sekä purkuun sunnuntai-iltana.

Pystytys/purku 1 hlö/yhdistys

La ja su päivä 2-3 hlö/yhdistys

Talkoot kasvattavat jaoston toiminta-avustusta kerhollemme, joten on tärkeää että yhdistyksemme osallistuu talkoisiin.

Talkoolaiseksi voi ilmoittautua Tiialle: tiia.gronthal(at)gmail.com


3.4.2016

Omistatko, oletko kasvattanut tai tiedätkö laadukkaan, sekä rotumääritelmän mukaisen bullterrierin/kääpiöbullterrierin joka olisi Trophy kutsun arvoinen.

Ehdotukset osoitteeseen sbytrophy(at)gmail.com, sisältäen laadukkaat kuvat koirasta, edestä sekä sivulta.
Koiran virallinen nimi ja omistajan/kasvattajan tiedot.

Ehdotukset 17.4.2016 mennessä


12.3.2016
 
SBY – Suomen Bullterrieriyhdistys Ry
SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 20.3.2016
Etelä-Hämeen kennelpiirin kerhotila.
Parolantie 13, 13130 Hämeenlinna.
Kokous alkaa klo 13:00
 
Esityslista ja ehdotus Jalostustoimikunnan toiminta ohjeeksi.

4.3.2016
 
Testaussuositus sivut päivitetty !
Vuodenbullit 2015 sivu päivitetty ! 


26.2.2016

Huomio!!

 
Vuoden 2017 bullipäivien tuomariehdokkaista äänestetään tulevassa vuosikokouksessa 20.3.2016
Hallitus pyytääkin nyt jäsenistöltä mahdollisia tuomariehdokkaita jo etukäteen.
 
Koska vuoden 2017 bullipäivät ovat sertinäyttely, tuomarin tulee olla  FCI:n A- tai B-listalta ja ehdotetulla tuomarilla tulee luonnollisesti olla myös kääpiöbullterrierien ja/tai bullterrierien oikeudet, riippuen kummalle rodulle tuomaria ehdotetaan.
 
Tuomariehdokkaita voi lähettää hallituksen sähköpostiin sbyhallitus(at)gmail.com 13.3.2016 mennessä.

7.2.2016

Bullipäivät 2016 sivua päivitetty.
Sivuilta löytyy ilmoittautumiskaavake ja info linkistä näet aikataulut ja muuta tietoa.

BP2016_FB


2.2.2016

Funday & Geham Trophy Open Show

Bullterrierien & kääpiöbullterrierien Open Show
&
Koko perheen tapahtumapäivä

Aika: la 16.4.2016, klo 11 alkaen
Paikka: SKL-FKK Kennelliiton koulutustila,
Lahnuksentie 215, 01840 Klaukkala

Ohjelmassa myös:
Junior Handler
Lelukoirakilpailu
Nakkiralli
Huutokauppa
Arpajaiset
Paikalla puffetti!

Näyttelyluokat:
PEN 4-6 kk
PEN 6-9 kk
JUN 9-15 kk
NUO 15-24 kk
AVO 2-
VALVET 7-
VET 10-

Pennut 10€, muut 20€, Vet yli 10v ilmainen.
Junior Handler, lelukoira- ja nakkiralli -kilpailut ilmaisia.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 28.3.2016 mennessä
osoitteella gehamtrophy@gmail.com
Liitä mukaan maksukuitti!

Tilinro: FI10 2001 1800 0428 17
Viite: 201540
Saaja: Suomen Bullterrieriyhdistys ry.

 
Ilmoittautumislomake aukeaa linkistä: Ilmoittautumislomake
 

Funday2016


27.1.216

Alajaoston sivua päivitetty


24.1.2016

Yhdistyksen toiminnasta

 • Yhdistyksen toimintaa ohjaa yhdistyksen säännöt ja yhdistyslaki, tässä järjestyksessä.
 • Sääntöjen ja lain puitteissa yhdistyksen toiminnasta vastaa jäsenistön valitsema ja valtuuttama hallitus.
 • Hallituksen pöytäkirjat eivät ole julkisia eikä yhdistyksen jäsenillä ole yleistä oikeutta niiden näkemiseen. Jos hallituksen kokouksessa on käsitelty jotakin jäseneen liittyvää asiaa on tällä jäsenellä oikeus saada ote kyseisestä pöytäkirjan kohdasta.

22.1.2016

Hallitus tiedottaa osio päivitetty


11.1.2016

 • Hallituksen ja toimikuntien yhteystiedot päivitetty
 • Hallitus tiedottaa sivulle päivitetty asiaa
 • Jäseneksi sivulle päivitetty asiaa
 • Hallitukselle luotu oma sähköpostiosoite sbyhallitus(at)gmail.com.

6.1.2016

KASVATTAJAPÄIVÄT SPL-ITU HYVINKÄÄ 14.05.2016

Enempi infoa Jalostustoimikunta tiedottaa välilehdellä


14.12.2015

Muistakaa ilmoittaa koirienne tulokset Vuoden Bulli 2015 kisaan viimeistään 1.1.2016 !!
Tarkemmat ohjeet löydät Vuoden Bulli/Valiot välilehdeltä


1.12.2015

Sydän ultrausta tuetaan 100€:lla / tutkittu koira.


30.11.2015

Jäsenmaksulaskut lähteneet sähköpostitse 30.11.2015
Jos et ole saanut laskua, on meilisi väärä, tai sitä ei ole.

Muistakaa siis myös lähettää sähköpostin osoitteenmuutos!

Lähetä sähköpostiosoitteesi
sbyjasenasiat@gmail.com

Osalla oli laskussa väärä eräpäivä, oikea eräpäivä on 15.01.2016.
Ensimmäinen Bulteri lähtee vain jäsenmaksun maksaneille.


23.11.2015 

Jäsenmaksulasku tulee sähköisesti. Muistathan siis lähettää sähköpostiosoitteesi jäsensihteerille osoitteeseen sbyjasenasiat (@)gmail.com mikäli sähköpostiosoitteesei on muuttunut, tai et vielä ole toimittanut sähköpostiosoitetta


8.11.2015

Nyt löydät yhdistyksen myös facebookista.

Find_Us_On_Facebook_Logo_01


27.10.2015

Näyttelyesittämiskoulutus on peruttu vähäisen osanoton vuoksi. Sen sijaan tulee Annikan BULLIKOULU!
Ilmoittautumiset PKSbullien sivuilla ja lisää infoa alajaoston omalla välilehdellä.
pksbullit


13.10.2015

Geham Trophy / Fun Day erikoisnäyttelyn tulokset otetaan mukaan Vuoden bulli kilpailuun samoilla pisteytyksillä kuin Bullipäivien tulokset. Geham Trophyn tulokset otetaan Vuoden bulli kisassa huomioon 1.1.2016 alkaen.


25.92015

SBY – Suomen Bullterrieriyhdistys Ry
SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2015
Aika 18.10.2015  klo. 13:00
Paikka Etelä-Hämeen Kennelpiiri ry:n kokous ja koulutustilat,
Parolantie 13 Hämeenlinna


25.9.2015 

Whitppet harrastajat Ry järjestää 28.11.2015 kaikille avoimen harrastaja/kasvattaja päivän = HAKA-Päivä

Whippet-Harrastajat ry järjestää jalostus- ja terveysaiheisen luennon 28.11. Vantaalla. Kaikki aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.10.

Aiheina:
Koiran lisääntyminen ja lisääntymisen ongelmat
pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, Dipl ECAR Tuire Tamminen, MEVET Helsinki

Luonteen merkitys jalostuksessa
kasvattaja, kouluttaja, ulkomuototuomari Juha Kares

Koiran rakenne ja liikkeet
kasvattaja, kouluttaja, ulkomuototuomari Juha Kares

Lisätietoja (ilmoittautumismaksut, paikka ja aikataulutiedot) löytyy liitteestä.

HAKApäivä2015 Liite


Let´s Go Näyttely 5-6.9.2015

Tuomarina kummallekkin rodulle Ron Scott Jr, United Kingdom
Suomen Bullterrieriyhdistys on mukana järjestämässä tätä näyttelyä, joten talkoo väkeä tarvitaan jälleen kolmelle (3) päivälle. Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua osoitteeseen anu.nevalainen(at)gmail.com

Tarjolla on pystytyshommia illalla 4.9.2015 ja muita tehtäviä varsinaisina näyttelypäivinä 5.-6.9.2015
Kaikki apu on tervetullutta!
Lisätietoja anu.nevalainen(at)gmail.com


1.9.2015

Osallistu jalostustoimikunnan tekemään terveyskyselyyn.
Terveyskysely. Klikkaa auki tästä !

Kyselyyn on tähän mennessä osallistunut 81 koiraa joista minibulleja vain 14 !
Kysely sulkeutuu  15.9.2015


11.5.215 

Lisätty välilehti jossa ilmoitetaan TROPHY SHOW 2015 kutsutut koirat


10.4.2015

Yhdistys tukee jäseniään tehdyistä terveystutkimuksista 1.4.2015 alkaen 15€ per testi, kun lähetät tutkimustulosten kopiot ja IBAN-tilinumerosi osoitteeseen sbyjalostus(at)gmail.com.
Tutkimusavustusta on anottava 3kk sisällä tutkimusten suorittamisesta.


5.4.2014
Galleriaan lisätty Winner-14 ja Voittaja -14 koirien kuvat kera titteleiden.
Piakkoin saamme sivuille myös Vuoden Bulli 2014 kuvat.


31.3.2015
Alajaoston sivulle lisätty infoa


14.3.2015
Alajaoston sivulle lisättu infoa.


3.3.2015

Helsingin yliopiston koirien geenitutkimus ryhmä tiedottaa !

Uusi käyttäytymiskysely monipuolistaa tutkimuksia – osallistu !
Infoa löydät -> Lohen uusi käyttäytymiskysely_
Suora linkki kyselyyn -> https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/57506/lomake.html
www.koirangeenit.fi/projektit

Kaikki bullit sankoin joukoin mukaan !


1.3.2015

JALOSTUSTOIMIKUNTA TIEDUSTELEE….

Jalostustoimikunnalla on suunnitteilla jalostustarkastus Bullterriereille ja Kääpiöbullterriereille mahdollisesti syksyllä 2015.
Kartoitamme nyt kiinnostuneiden/koirien määrää.
Tapahtuma on ensisijaisesti tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja tarkastukseen tulevan koiran tulee olla täyttänyt 2v.
Kaikkia kiinnostuneita pyydämme lähettämään omat tietonsa sekä osallistuvan koiran nimen ja syntymäajan 15.3.2015 mennessä osoitteeseen sbyjtkkysyy(at)gmail.com


17.2.2015

Kotisivuille lisätty välilehti Suomen Bullterrieriyhdistys Ry,n alajaostolle ja toimintaohjeet. Löydät sen Bullterrieriyhdistys otsakkeen alta.
Jalostustoimikunnan välilehdelle lisätty toimintaohjeet.
Kotisivuille lisätty välilehti, Hallitus tiedottaa. Löydät sen Uutis otsakkeen alta.