Kasvattajaesittelyssä Snakecharmer’s

Olen Katerina Mlcochova Nummelasta, ja olen kasvattanut kääpiöbullterriereitä vuodesta 2010 kennelnimellä Snakecharmer’s.

Lapsesta saakka olen ollut hyvin kiinnostunut kaikista eläimistä, erityisesti koirista. Tiesin jo nuorena, että haluaisin käydä koiranäyttelyissä ja kasvattaa koiria. Jossain vaiheessa sain käteeni kirjan ”Pienet metsästyskoirat”, jossa oli esittely bullterriereistä. Olin täysin myyty, wow, mikä koira!

Vaikka olin päättänyt, että haluan kasvattaa koiria jo peruskoulussa, meni suunnitelmien toteutumiseen monia vuosia. Unelmani toteutui viimein muutettuani Suomeen vuonna 2004. Sain kennelnimen vuonna 2008 ja vuonna 2010 syntyi Snakecharmer’sin ensimmäinen pentue, mikä oli myös Suomen ensimmäinen interbreed pentue. Ja tästä pentueesta se on jatkunut aina tähän päivään saakka, jo neljännellä sukupolvella. 13 pentuetta on tällä hetkellä takana.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyvännäköisiä ja tervepäisiä pikku bulleja. Omat koirani ovat kantanartusta alkaen laajasti tutkittu, kaikilla sydän ultrattu muiden testien lisäksi. Itse en huolestu mineillä muutamista ylimääräisistä senteistä niin kauan, kuin koira on muuten tasapainossa. Purennat ovat toki yksi iso haaste rodussa. Vaikka kuinka kasvattaja yrittää saada aikaiseksi parhaan mahdollisen lopputuloksen kasvatuksessa, niin pirun luonto loppujen lopuksi päättää, ja voi milloin tahansa vetää maton jalkojen alta. Olen ollut viime vuosina todella onnekas ja olen saanut erittäin asialliset ja vastuulliset sijoituskodit, jotka jaksavat touhuta koirien kanssa ja olla aktiivisesti mukana kouluttaen ja valmistautuen näyttelyihin. Ilman näitä sijoituskoteja en pystyisi aktiivisesti kasvattamaan, kun itseltäni ei löydy tilaa ja aikaa kuin kahdelle koiralle työn ohessa. Eritäin suuri kiitos teille. <3

Minien kasvatuksessa on omat haasteensa. Minun mielestäni tällä hetkellä on vaikea löytää sopivia uroksia jalostukseen, koska STJ rajoittaa ulkomaalaisten urosten käyttöä Suomessa. Päätös perustuujonkinlaiseen oletukseen siitä, että ulkomaalaiset urokset ovat täysin testaamattomia tai ovat meidän sääntöjen mukaan huonosti testattuja. Tämä ei oman kokemukseni mukaan pidä paikkansa. Olen käyttänyt 10 kertaa ulkomaalaisia uroksia, joiden sydämet ovat ultrattu jo paljon ennen meidän Pevisaa. Omasta mielestäni tämä ajaa minien kasvatuksen Suomessa umpikujaan, Suomen kanta, kun on niin pieni.

Mieleen painuvin hetki kasvattajana oli katsella tori.fi sivuja läpi ja huomata, että siellä uutta kotia etsivä kääpiöbulli uros oli oma kasvattini. Vaikka kuinka kasvattajana yritän löytää parhaimmat kodit pennuille, niin joskus sitä erehtyy. Juuri tästä syystä olen erittäin kiitollinen niistä rakastavista loppuelämään kodeista.

Bulli on upea rotu, toki ei helpoimmasta päästä kasvattaa, mutta en vaihtaisi. Bulli on vaan niin <3